Фото галерија

Дан природних наука

Активности у обележавању Дана школе почеле су „Даном природних наука“ 7.маја 2014. године. У организацији Стручног већа Природне групе предмета, у Округлој сали матичне школе били су постављени штандови предмета: математика, физика, хемија, биологија и географија. Ученици од 5. до 8. разреда са својим предметним наставницима дочекали су ученике 4. разреда наше школе и њихове учитеље, као ученике из продуженог боравка и представили предмете. Ученици су изводили различите експерименте из хемије, огледе из физике, микроскопирање у биологији, математичке загонетке,показивали начин израде фосила у географији и представили најзанимљивије стране природних наука. Гости су заинтересовано посматрали, али и активно учествовали у свим активностима.
Посета,,Пољопривредне стручне саветодавне службе,,

Ученици 8. разреда заједно са својим наставником биологије Владимиром Петровићем су у оквиру пројекта ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА посетили „Пољопривредну стручну саветодавну службу“ - ПССС Јагодина, у оквиру обележавања „ Дана девојчица“ 24.04.2014. у периоду од 11:30 до 13:30. Ученици су били подељени у две групе због малог радног простора унутар ове уставнове и због осетљивости појединих инструмената. Групе су се збирно састојале од 10 девојчица и 4 дечака. Наш домаћин је тога дана био дипломирани хемичар Дејан Алексић који је упознао ученике са методама испитивања плодности земљишта ( количина фосфора, калијума и хумуса ) и инструментима који служе за мерење тих вредности. Поред теоријског дела, имали су и практичан део где су испитивали узорке земљишта, испробавали из прве руке инструменте и вршили експерименте под будним оком Дејана Алексића. На крају, имали су прилике да се упознају са гљивичним, бактеријским и вирусним болестима које нападају воће и о њиховој превенцији и опасностима које носе а предавач је била Љиљана Јеремић, пољоприврени инжењер за заштиту биља.
Дан планете Земље,15.април 2014.

Ученици ОШ“Рада Миљковић“ сваке године различитим активностима обе- лежавају Дан планете Земље.Овогодишњи слоган поводом обележавања овог дана је „Кош за чистију Раду“. Наша школа је од 2011.године укључена у акцију прикупљања лименки Recan фонда,а једна од активности у оквиру обележавања Дана планете Земље јесте и награђивање најуспешнијих ученика у прикупљању лименки.Ученици који су награђени ранцем,мајицом,ДВД и играма са темом рециклаже су:1.место:Анита Филиповић,Тијана Михајловић и Јелисавета Марковић(7/4),2.место Александра Тодоровић,Јелена Милетић и Катарина Миладиновић (5/5),3.место Урош Милошевић и Матеја Стефановиић (7/4) и 4.место Сара Ивановић (6/2). Поред доделе награда најуспешнијим сакупљачима лименки,15.априла 2014.године одржано је такмичење у убацивању лименки.Такмичари су биле екипе ученика одељенских заједница од 5.до 8.разреда,родитељи и наставници.У такмичењу одељенских заједница до финала су дошле екипе одељења 5-2 и 7-1,а победник је била екипа одељења 7-1.У дуелу између родитеља и наставника,победу су однели наставници. У навијачкој атмосфери,кроз забаву и игру ученици су провели лепе тренутке,а циљ целе акције је ширење еколошке свести и значаја рециклаже лименки које се могу неограничен број пута рецилкирати без губитка у квалитету и уштеде енергије на Земљи. „Кош за чистију Раду“ организовале су наставнице географије Маријана Цветковић и Ана Милосављевић,а гости су били родитељи ученика школе:Предраг Димитријевић,Зорица Петровић и Бошко Петровић и наставници:Гордана Милорадовић,Весна Тодоровић,Дејан Јовановић,Мирјана Ивковић и Ђурђа Стаменић.
СЛАВИМО ЉУБАВ У ОШ „ РАДА МИЉКОВИЋ“

У округлој сали ОШ „ Рада Миљковић“ одржана је представа „ Ах, та љубав“ коју су припремили чланови драмске секције, а поводом месеца љубави који се традиционално, свакe године, обележава у овој школи. Бројни гледаоци су могли уживати у причи о љубавним згодама и незгодама ђака, плесним тачкама и пригодним песмама. Сценарио и режију је урадила наставница српског језика Љиљана Ивановић, заједно са члановима секције. Подршку је пружио наставник музичког Предраг Тодоровић са својом певачком групом, као и наставник информатике Никола Петровић, који је био техничка подршка. Ученици су уживали у самом процесу стварања представе креирајући костиме и смишљајући кореографију за плесне тачке. Много труда су уложили да представа буде занимљива и прилагођена различитим укусима. Опробали су се у различитим занимањима у вези са позориштем, па су и они који нису глумили заслужни за крајњи резултат као сценографи, костимографи, реквизитери. На крају вечери, посебно изненађење публици приредила је група ученика који су оформили рок састав, па су одсвирали пар песама. Најважније је било то што су се сви добро забавили, певали и играли, а ђаци су имали прилику да покажу све своје таленте и да за то буду награђени великим аплаузом. Љиљана Ивановић
Valentine's Day

Стручно веће страних језика обележило је Valentine's Day 14. фебруара активношћу “Valentine's Games”. Ученици од 5. до 7. разреда упознали су се са историјатом самог празника, а затим и учествовали у низу забавних игара, које су биле повезане заједничком темом – љубав.
Семинар - ИПА 16.01.2014.

Семинар за пројекат развионица-вежбаоница (ИПА) ОШ "Рада Миљковић" Јагодина
Секција вештина

У нашој школи постоји секција вештина.Воде је Мирјана Ивковић-наставник Ликовне културе и Натали Томић-наставник Техничког и информатичког образовања.
Школска слава у Вољавчу, 27.01.2014.

Школска слава Свети Сава и ове школске године је свечано прослављена у Вољавчу, у просторијама школе.
Светосавски квиз,VI разред (27.01.2014.)

Разредно веће 6.разреда у сарадњи са наставницом историје организовало је Светосавски квиз 27.јануара 2014.на дан Св.Саве.
Светосавска академија, 27.01.2014.