Фото галерија

Трибина „Разговори с поводом…“

Тим за професионалну оријентацију организовао је 24. 12. 2019. за ученике 7. и 8. разреда наше школе трибину „Разговори с поводом…“ на којој су ученици завршних разреда могли кроз разговор са ученицима јагодинских средњих школа да сазнају одговоре на питања у вези са избором будуће школе и специфичностима појединих образовних профила.
Посета петака Историјском архиву

Петаци су 18.12.2019. посетили Историјски архив и слушали предавање Дејана Танића. Били су изузетно пажљиви и заинтересовани за излагање.
Стручно веће природних наука обнавља једну своју дугогодишњу активност

Стручно веће природних наука од свог формирања када се звао "Тим за природну групу предмета" имао је једну активност која га је красила,а то је било "неговање тима" Ова активност подразумевала је да се негују односи међу члановима тима тиме што су се обележавали рођендани,рођења деце, одласци у пензију,славила постигнућа, поклањањем пригодних поклона.То је био начин да се сва потребна стручна задужења унутар тима обаве у пријатној атмосфери.После паузе, Стручно веће природних наука вратило је неговање унутар Стручног већа, тако да је на састанку 17.децембра 2019.године уз остале тачке дневног реда, било и "Неговање Стручног већа" када су уручени поклони у виду књига колегама којима је у претходном периоду био рођендан.Надамо се да ће ова активност подстаћи све чланове да много више сарађују унутар Стручног већа и заједно са својим колегама промовишу своје предмете на најбољи начин.
Час физике одржао је Мајкл Грегори,11.децембар 2019.године

Мајкл Грегори, професор физике у интернационалној школи у Француској, гостовао је 11.децембра 2019.године у нашој школи. Одржао је часове у одељењима 6-3 и 6-4. Ученици су имали прилику да виде на који начин њихови вршњаци у Француској уче о физичким феноменима. Уз низ интересантних огледа лепо су се забављали и учили.
Сараднички час "Мит о космосу" српски језик и географија

У петом разреду одржан је сараднички час " Мит о космосу". Ученици су показали своје вештине истраживања и презентовања, а опробали су се и у квизу. Час су реализовале Ана Богдановић Милосављевић и Љиљана Ивановић Јованчевић.
Јавни час "Поносни смо што смо имали Вука" Ђурђа Стаменић и Стручно веће србиста.

Јавни час "Поносни смо што смо имали Вука" одржан је у градској библиотеци. Учествовали су ученици старијих разреда, а гости су били ученици музичке школе "Владимир Ђорђевић". Организатор је била Ђурђа Стаменић са Стручним већем србиста.
Дан здраве хране у комбинованим одељењима у Вољавчу

Комбинована одељења објекта у Вољавчу обележила су Дан здраве хране. У сарадњи са мајком ученице првог разреда која је по струци лекар, одржано је предавање на коме су ученици утврдили здраве навике у односу на храну и здрав начин живота. Након тога, на часу слободних активности ученици су правили маске воћа и поврћа.Реализатори су Маја Тодосијевић и Гордана Митровић.
Тематски дан "Осташе нам после Вука лепа слова и азбука" одељење 3-6

Тематски дан о Вуку Караџићу под називом "Осташе нам после Вука лепа слова и азбука" одржан је у одељењу 3-6. Ученици су на часовима српског језика, математике, ликовне културе, ЧОС-а и часа слободних активности утврдили знања о нашем великану српског језика.Реализатор је учитељица Маја Тодосијевић.
Пројекат поводом Дана здраве хране-5.разред

Пети разред је завршио пројекат који се бавио правилном исхраном. Ученици су представили продукте рада, истраживања, а забавили су присутне и пригодним драматизацијама. Пројектом су се бавили на часовима српског језика, енглеског,француског, географије,биологије,математике,технике и технологије, као и на часовима биолошке и драмско-историјске секције и часу одељењског старешине.
Посета петака вртићу "Лептирић"

Петаци су посетили вртић "Лептирић" где су увели малишане у чудесни свет музике. Свирали су на разним инструментима и покушали да пренесу своју љубав према музици на малишане.