Фото галерија

Дан пешачења, 23. септембар 2023.

Пешачење, као основни облик кретања, треба да буде подстицај свим старосним категоријама на физичку активност у свакодневном животу. И ове године, традиционално, ученици и наставници из ОШ "Рада Миљковић" су најбојнији.
Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Дан српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра сведочи о једној од највеличанственијих победа у многовековној историји Србије - пробоју Солунског фронта. Овај празник су на симболичан начин обележили ученици одељења 1/6 и 3/5 са учитељицом Мајом Тодосијевић.
Тематска недеља "Почетак школске авантуре"

У одељењу 1/3 од 4-8. септембра 2023. реализована је тематска недеља под називом "Почетак школске авантуре". Ученици су учествовали у бројним активностима у којима су неизмерно уживали. Циљ тематске недеље је увођење ученика у школску средину, међусобно упознавање ученика, развијање осећаја за припадност групи и сигурном окружењу.
Показна вежба спасавања

У оквиру Пројекта „Заједно кроз безбедно детињство“ дана 14. септембра 2023. године, са почетком у 9.30 часова, у ОШ „Горан Остојић“ у Јагодини, припадници службе за ванредне ситуације су организовали показну вежбу спасавања лица из опасних ситуација. Ученици 6. разреда наше школе су присуствовали овој показној вежби.
Кад се многе руке сложе

У складу са темом која је одабрана у петом разреду- Кад се многе руке сложе, другарство и сарадња, одржан је заједнички час српског језика и књижевности и грађанског васпитања. Ученици су говорили о другарству, о њиховим асоцијацијама на ту реч, а правили су у групама и дрво пријатељства. Деца су била изузетно активна и заинтересована.
СПОРТСКИ ДАН

Излет у сарадњи са локалном самоуправом и спортско-рекреативним центром ЈАССА. Одељењско веће 4. разреда провело је спортски дан на базенима Акв парка. Обишли смо и Музеј воштаних фигура, ЗОО врт и излетиште Поток.
ТЕМАТСКИ ДАН „У ТУЂИМ ЦИПЕЛАМА“

Одељењско веће 4. разреда је реализовало тематски дан посетом школе у Вољавчу. Настава је реализована кроз корелацију предмета: српски језик, ликовна култура, музичка култура и грађанско васпитање.Ученици су дан провели кроз игру, песму, дружење. Неговали смо и промовисали позитивне људске вредности, узајамну емпатију, толеранцију и љубав. Циљ овог тематског дана је подизање свести о узајамном поштовању, сарадњи и толеранцији.
"Подељена срећа је два пута већа" - Дружење ученика трећег разреда на Руском гробљу

Ученици 3. разреда из матичног објекта су у пратњи учитељица посетили Руско гробље. Дружили су се, играли и искористили леп дан у природи. Придружили су им се и ученици из Вољевча.
Молитва за почетак школске године у Јагодини

Ученици другог разреда су у уторак, 12. септембра, били у цркви Светих Апостола Петра и Павла поводом призива Светог Духа за почетак школске године, са својим учитељицама и вероучитељем.
Спортски дан, шетња до Руског гробља...

Ученици одељења 5/5 су у оквиру тематског дана провели дан у шетњи, игри, забави, дружењу, упознавању...