Фото галерија

Општинска смотра "Шта знаш о саобраћају"

На општинској смотри "Шта знаш о саобраћају", одржаној 20.4.2024. године комплетна екипа ОШ "Рада Миљковић" (свих 8 такмичара) пласирала се на окружно такмичење, где ће представљати екипу општине Јагодина. Овај успех је реприза прошлогодишњег такмичења, али сада са подмлађеном екипом. Наши ученици су у својим категоријама освојили сва прва и сва друга места. Наставник Горан Ивковић Све похвале!
Књижевна олимпијада

Ученице 7. разреда пласирале су се међу 155 седмака из целе Србије на републичко такмичење Књижевна олимпијада које ће се одржати 20.4.2024. у Сремским Карловцима. Наставница Ђурђа Стаменић Срећно сутра!
Читалачки клуб

Данас je у библиотеци школе одржан joш jeдан састанак Читалачког клуба са библиотекарком Драганом Станковић. На oвом састанку се говорило o прочитаној поезији, омиљеним песницима. Ученици су oмиљене стихове казивали напамет или читали наглас oне који су оставили утисак на њих. Договорене су теме за следећи сусрет који са нестрпљењем очекујемо.
Регионално школско првенство Централне Србије у џудоу

У Алексинцу је 17. априла 2024. одржано Регионално школско првенство Централне Србије у џудоу. На такмичењу су учествовале 174 школе и 700 такмичара. Ученици наше школе су освојили следећа места: Тадија Деспотовић 3/2, друго место, Страхиња Обрадовић 2/2, друго место, Војин Јокић 8/4, пето место.
"Књиге, браћо моја, књиге, а не звона и прапорце"

У одељењу 6/2 одржан је сараднички час српског језика и историје под називом "Књиге, браћо, књиге, а не звона и прапорце", који је посвећен српском просветитељу Доситеју Обрадовићу. На часу је било и драматизације и рецитовања а највише уживања је било приликом презентације ученичких продуката, где су показали изузетну креативност и посвећеност. Часу су присуствовале педагог Ана Лазаревић и педагошки асистент Данијела Шулејић. Час су реализовале Весна Стојановић и Марија Алексић.
Дан планете Земље

Захваљујући ученици 1/5 Софији Савић која је желела да обележили Дан планете Земље и подели свима беџеве, организовали смо едукативну и креативну радионицу са поруком ,,Удружите се сви, да би планету спасили!!" Иако мали, расту у праве екологе!
Хуманитарни концерт

У организацији Ученичког парламента наше школе, 16. априла 2024. реализовано је једно предивно хуманитарно вече, где су наступили афирмисани јагодински бенд Џем од јагода и млади перспективни бенд Но Рест, чији су неки од чланова ученици наше школе. Два сата одличне музике и бурних аплауза обележио је овај догађај, а сав приход иде у хуманитарне сврхе
Вељко наставља са успесима

На конкурсу „Холокауст- култура сећања" у организацији Хавера, наш ученик Вељко Јововић је освојио треће место са својом песмом „Ирена Сендлерова". Честитамо Вељку и наставници Љиљани Ивановић Јованчевић.
Међународно такмичење

На међународном такмичењу "Naissus guitar festival" одржаном у Нишу, 13.4.2024, наш ученик Огњен Стојадиновић је у другој категорији освојио I награду са 92 поена. Све честитке Огњену!
Окружно такмичење из биологије

На окружном такмичењу из биологије, које је одржано 14.4.2024. у ОШ "Стеван Јаковљевић" у Параћину, ученици наше школе постигли су следеће резултате: 5. разред Теодор Стаменковски, 3. место, Вишња Стошић, похвала. Наставница Љиљана Г. Пантић 6. разред Михајло Миладиновић, 3. место. Наставница Мирјана Ристић 8. разред Маша Миладиновић, 1. место и пласман на републичко такмичење, Таша Ћурић, похвала. Наставница Снежана Васиљевић Честитке сви ученицима на оствареним резултатима!