Вест

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: За упис у први разред довољно је школи доставити основне податке детета

Датум: 28. Mart 2020 10:55 Категорија: Новости и обавештења

Министар просвете науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је да ће за упис деце у први разред бити довољно да родитељи мејлом пошаљу основне информације школама.
 
У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. марта 2013. до 1. марта 2014. године, а упис почиње у среду, 1. априла 2020. године.
 
Потребно је да родитељи пошаљу: име и презиме детета, адресу. Лекарски преглед и тестирања, који су неопходни за упис у школу и формирање одељења, биће померени. Има времена до краја августа, рекао је Шарчевић.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗМЕНИ ПРАВИЛНИКА О КАЛЕНДАРУ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ

Датум: 26. Mart 2020 15:17 Категорија: Новости и обавештења


ПРОЛЕЋНИ РАСПУТ – Услед ванредног стања и и низа мера које се односе на контролу кретања грађана, тренутно је у току онлине настава за ученике основних и средњих школа. Донета још једна промена, а односи се на пролећни распуст који је планиран у периоду од 13. до 20. априла 2020. године, а први радни дан би био уторак 21. април 2020. године.
 
У складу са горе наведеним, планирана промена календара огледа се у следећем:
 
За основне школе: од 13. до 16. априла 2020. (понедељак-четвртак) – настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике;
За средње школе: 15. и 16. априла 2020. (среда и четвртак) – настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике;
За основне и средње школе: од 17. до 20. априла 2020. (петак-понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика;
За основне и средње школе: од 21. априла 2020. (уторак) – наставак похађања наставе на даљину.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБУСТАВИ КОНКУРСА

Датум: 23. Mart 2020 12:05 Категорија: Новости и обавештења

Прочитај

Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2020-2021 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!

Датум: 18. Mart 2020 00:38 Категорија: Достигнућа

Dear Sanja Pribaković

Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2020-2021 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!

The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week and on other eTwinning and European Commission's news channels.

What's next
  • You can proudly use the eTwinning School Label (here attached) on your school's website.
  • Shortly, we will send you a package containing some eTwinning materials and of course the eTwinning School plaque.
  • You will be invited to participate in the eTwinning Schools' Group and in the various activities dedicated to eTwinning Schools.
  • To stay updated on the news and activities of the eTwinning Schools Group, please sign up to the mailing list: https://groups.etwinning.net/68026/pages/page/413133
Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools' mission which you can download here: https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf.

The eTwinning Team

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ – НА ТЕРИТОРИЈИ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ ПРОГЛАШЕНО ЈЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ

Датум: 16. Mart 2020 13:44 Категорија: Новости и обавештења

У недељу, 15. марта на територији целе Србије проглашено је ванредно стање. Од понедељка, 16. марта, школе, вртићи и факултети биће затворени. Дезинфиковаће се сви простори. Школски програм емитоваће се преко телевизијских канала – РТС 3 и РТС Планета.

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 11. Mart 2020 14:38 Категорија: Новости и обавештења

Министарство просвете, науке и технолошког развој упутило данас је обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Републици Србији, а циљу превенције ширења евентуалне инфекције. Министарство је  подсетило школе да се придржавају мера у складу са здравственим препорукама, а на терену су просветна и  санитарна инспекција које надзиру школе у вези са применом мера хигијене.
 
 У допису се наводи да је потребно да школе предузму следеће:


- редовно одржавање школског простора: проветравање учионица, чишћење дворишта и учионица и редовно пражњење корпи за отпатке, користећи рукавице;
- прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа;
- редовно снабдевање сапуном тоалета, учионица и трпезарија;
- подстицање ученика на прање руку;
- препоручити ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама;
- не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду;
- употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;
- планирати часове одељенског старешине у свим разредима посвећене одржавању личне хигијене и непосредног окружења, али и комуникацији која није подложна паници и ширењу непроверених информација;
- препоручити родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;
- планирати активности ученичког парламента које ће подстицати ученике на редовно одржавање личне хигијене и одржавање школског простора;
- поставити препоруке о превентивним активностима на сајт школе;
- у оквиру наставних и ваннаставних активности планирати, у складу са предметном облашћу, васпитно-здравствене теме односно упознавање са путевима вирусних инфекција и информисања.
 
У допису је указано и на то да је потребно да школе заштитите ученике и родитеље од непожељне панике.
 

Прочитај

ТАКМИЧЕЊА У НАШОЈ ШКОЛИ

Датум: 06. Mart 2020 11:37 Категорија: Новости и обавештења

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА У ЗНАЊУ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Наша школа је 22. и 23. фебруара била домаћин Општинског такмичења ученика основних школа у знању страних језика. На такмичењу је учествовало 32 ученика осмог разреда из девет основних школа са територије наше општине. Ученици су у суботу, 22. фебруара радили тест из француског односно немачког језика, а у недељу, 23. фебруара, из енглеског језика. Израда теста трајала је 60 минута. Све је протекло у најбољем реду. Четворо ученика пласирало се на окружно такмичење и додељене су им дипломе.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Наша школа је 1. марта била домаћин Општинског такмичења ученика основних школа из технике и технологије. 

Прочитај

Обука "Развој међупредметних компетенција"

Датум: 20. Februar 2020 14:08 Категорија: Новости и обавештења

Обука "Развој међупредметних компетенција" одржана је у петак 7.2.2020.год. у просторијама матичног објекта ОШ "Рада Миљковић". Ова обука је од јавног значаја - одобрило ју је и финансирало МПНТР. Организатор је Удружење за промоцију, усавршавање и развој образовања "Нови Логос". Водитељи обуке су Валерија Живковић и Марина Остојић. Програм обуке подразумева групу од 30 запослених из 85 ОШ међу којима је била и наша.
 

 


 

Прочитај

Обука ,,Безбедност на интернету и вршњачко насиље''

Датум: 20. Februar 2020 12:55 Категорија: Новости и обавештења

У просторијама наше школе, у четвртак, 6. фебуара 2020. одржана је обука под називом ,,Безбедност на интернету и вршњачко насиље''. Водитељ обуке је био Бобан Лазић, инспектор ОКП ПУ Јагодина. Том приликом  водитељ  нас је упознао са примерима злоупотребе интернета и друштвених мрежа на територији ПУ Јагодина и шире. Нагласио је да постоји велики број случајева где је злоупотреба извршена баш над децом школског узраста. Посаветовао је присутне да скрену пажњу деци и родитељима на родитељским састанцима на ,,интернет предаторе'' који одлично умеју да манипулишу људима. 

 

 
 

 
 

 

Прочитај

ПРОДУЖЕЊЕ РАСПУСТА

Датум: 16. Februar 2020 10:21 Категорија: Новости и обавештења

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Одлуком министра просвете Младена Шарчевића, у консултацији са Институтом за јавно здравље „Батут“ и  Министарством здравља, школски распуст је продужен до петка, 21. фебруара. Први наставни дан у другом полугодишту је понедељак, 24. фебруар. Настава ће се реализовати према следећем распореду: парна смена - пре подне, непарна смена - после подне.

Прочитај