Фото галерија

Дан здраве хране "Храна-потреба или задовољство"

Наставница биологије Снежана Васиљевић организовала је бројне активности током октобра поводом Дана здраве хране.Тема овогодишњег Дана здраве хране била је "Храна-потреба или задовољство" Активност у коју су били укључени сви ученици 6.разреда била је здрава ужина сваке среде у октобру за време великог одмора са различитом темом( из бакине кухиње, намаз као ужина, зимница за ужину, воће и поврће за ужину) Ученици са додатне наставе биологије у 6.разреду радили су анкету о навикама у исхрани.Ученици 6.разреда,чланови секције, урадили су постер на тему "Пирамида исхране" и " Дан здраве хране" Ученици 8.разреда који су чланови секције и ученици са додатне наставе 8.разреда имали су предавање и презентацију на тему "Органска производња хране" док је група ученика одељења 7-4 направила презентацију на тему "Исхрана спортиста" Много ученика наше школе,као запослени,уживали су у продуктима обележавања овог важног датума.
Посета делегације Филолошке гимназије

У среду 29.1.2020. нашу школу и ученике 8. разреда је посетила делегација Филолошке гимназије из Београда на челу са директорком Драганом Ћећез - Иљукић и професорком Габријелом Петровић. Циљ посете је био упознавање ученика са радом гимназије као и промоција смерова, наставних и ваннаставних активности школе. Такође су ученици упознати о специфичности припремања и полагања пријемног испита за упис у поменуту гимназију. Три ученице ове гимназије, међу њима и Ана Константиновић - бивша ученица наше школе, говориле су о раду и организацији активности у гимназији и одговарале на занимљива питања наших осмака.Увек се радујемо гостима, а овога пута смо имали посебно задовољство.
Школска слава Свети Сава

У недељу, 26.1.2020. у Центру за културу, наша школа је учествовала на градској Светосавској академији. Ученици 3/3 са учитељицом Маријом Кандић су приказали предивну плесну тачку праћену духовном музиком. У понедељак, 27.1.2020. 8:00 на Светосавској литургији у цркви Светог Петра и Павла ученици првог и другог разреда са својим учитељицама, вероучитељ Стефан Васиљевић, колачари и управа школе учествовали су у освештању славског колача. У 12:00 реализована је светосавска академија под називом „Круну није хтео, није хтео славу, али круна сама дође му на главу...“ у Центру за културу. Академију је припремио тим ученика 2-8. разреда у организацији наставника српског језика и учитеља 2. и 4.разреда. Аутор академије је Маја Лазаревић, наставник српског језика.
Школска слава Свети Сава у Вољавчу

Школска слава Свети Сава обележена је у Вољавчу свечаном приредбом и сечењем колача. Реализатори ове активности биле су учитељице Маја Тодосијевић(1. и 3. разред) и Гордана Митровић (2. и 4. разред)
Новогодишња приредба у Вољавчу

Ученици свих разреда одељења из Вољавча су рецитовали и певали песмице о зими, празницима, Деда Мразу.Након приредбе ученици су уживали у прослави. Реализатори ове активности биле су учитељице Маја Тодосијевић(1-6 и 3-6) и Гордана Митровић (2-6 и 4-5)
Тематски дан "У сусрет празницима"

Последњег наставног дана децембра, 27.12. 2019. године у одељењима 1-6 и 3-6 одржан је тематски дан под називом "У сусрет празницима" реализатор ове активности је Маја Тодосијевић.
Светосавски концерт јагодинских школа,22.јануар 2020.године

Ученице наше школе са наставницом музичке културе Драганом Величковић Алексић,наступиле су на Светосавском концерту 22.јануара 2020.године у свечаној сали ОШ "Горан Остојић" Ученице су отпевале песме "Русе косе цуро имаш" и "Растко" Свој допринос у обележавању Светосавске недеље дале су све јагодинске основне школе,ЕГШ "Никола Тесла" и ОМШ "Владимир Ђорђевић"
„Пут способности“ ПО радионица 7. разреда

Последњи наставни дан у 2019. години Одељенско веће 7. разреда обележило је интересантном ПО радионицом „Пут способности“. У радионици су учествовали ученици 7-1, 7-2, 7-3 и 7-5 разреда са својим одељенским старешинама.
Тајни пријатељ-5.разред

Петаци су 27.12. откривали тајне пријатеље, добијали честитке и китили јелку новогодишњим жељама. Атмосфера је била весела,права празнична.
ВТ 5.разреда испраћа 2019.годину

ВТ 5.разреда испраћа 2019.годину уз много радости и оптимизма! А са још више раздраганости и среће ће ВТ наше Раде дочекати 2020. Много среће,здравља и радости пожелео је свима ВТ ОШ"Рада Миљковић"