Фото галерија

60 ЈУБИЛАРНИХ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ОШ

9.5.2020. - Дан школе другачији него иначе, али не и мање важан! Испред бисте хероине Народноослободилачке борбе - Раде Миљковић, неколико представника наше школе је положило цвеће и традиционално, у складу са постојећим условима и ситуацијом, обележило Дан наше школе. Казивани су стихови и читан литерарни рад о школи и Ради Миљковић. Током читаве недеље организована је ликовна и литерарна активност ученика. Израђена је збирка литерарних радова, обогаћена ликовним креацијама наших младих уметника. Организована је и наградна изложба ликовних и литерарних радова на теме: "Рада у мом срцу" и "Моја Рада некад и сад".
Стилске вежбе у одељењу 5-4

25.2.2020.године у одељењу 5-4 одржане су стилске вежбе. Ученици су се бавили изрекама на српском и енглеском језику, а на крају часа су решавали Кахут квиз. Час су реализовале Маријана Павловић и Љиљана Ивановић Јованчевић.
Обука "Развој међупредметних компетенција"

Обука "Развој међупредметних компетенција" одржана је у петак 7.2.2020.год. у просторијама матичног објекта ОШ "Рада Миљковић". Ова обука је од јавног значаја - одобрило ју је и финансирало МПНТР. Организатор је Удружење за промоцију, усавршавање и развој образовања "Нови Логос". Водитељи обуке су Валерија Живковић и Марина Остојић. Програм обуке подразумева групу од 30 запослених из 85 ОШ међу којима је била и наша.
Обука ,,Безбедност на интернету и вршњачко насиље''

У просторијама наше школе, у четвртак, 6. фебуара 2020. одржана је обука под називом ,,Безбедност на интернету и вршњачко насиље''. Водитељ обуке је био Бобан Лазић, инспектор ОКП ПУ Јагодина. Том приликом водитељ нас је упознао са примерима злоупотребе интернета и друштвених мрежа на територији ПУ Јагодина и шире. Нагласио је да постоји велики број случајева где је злоупотреба извршена баш над децом школског узраста. Посаветовао је присутне да скрену пажњу деци и родитељима на родитељским састанцима на ,,интернет предаторе'' који одлично умеју да манипулишу људима.
Светосавска приредба у Буковчу,јануар 2020.године

Школска слава Свети Сава обележена је у Буковчу свечаном приредбом и сечењем колача. Реализатори ове активности биле су учитељице Јелена Златковић (1. и 3. разред) и Кристина Петровић (2. и 4. разред)
„СРЕЋНА ВАМ ОВА ГОДИНА НОВА” Буковче

Ученици сва четири разреда, комбинована одељења у Буковчу, правили су разне новогодишње украсе заједно са својим родитељима. Реализатори: учитељице Кристина Петровић и Јелена Златковић
Школска слава Свети Сава, 27.јануар 2020.године

Ове године Светог Саву смо обележили пригодном академијом "Круну није хтео,није хтео славу..."Организатор програма била је Маја Лазаревић са Стручним већем србиста и Стручним већем учитеља, а учествовали су ученици свих разреда.
Дан здраве хране "Храна-потреба или задовољство"

Наставница биологије Снежана Васиљевић организовала је бројне активности током октобра поводом Дана здраве хране.Тема овогодишњег Дана здраве хране била је "Храна-потреба или задовољство" Активност у коју су били укључени сви ученици 6.разреда била је здрава ужина сваке среде у октобру за време великог одмора са различитом темом( из бакине кухиње, намаз као ужина, зимница за ужину, воће и поврће за ужину) Ученици са додатне наставе биологије у 6.разреду радили су анкету о навикама у исхрани.Ученици 6.разреда,чланови секције, урадили су постер на тему "Пирамида исхране" и " Дан здраве хране" Ученици 8.разреда који су чланови секције и ученици са додатне наставе 8.разреда имали су предавање и презентацију на тему "Органска производња хране" док је група ученика одељења 7-4 направила презентацију на тему "Исхрана спортиста" Много ученика наше школе,као запослени,уживали су у продуктима обележавања овог важног датума.
Посета делегације Филолошке гимназије

У среду 29.1.2020. нашу школу и ученике 8. разреда је посетила делегација Филолошке гимназије из Београда на челу са директорком Драганом Ћећез - Иљукић и професорком Габријелом Петровић. Циљ посете је био упознавање ученика са радом гимназије као и промоција смерова, наставних и ваннаставних активности школе. Такође су ученици упознати о специфичности припремања и полагања пријемног испита за упис у поменуту гимназију. Три ученице ове гимназије, међу њима и Ана Константиновић - бивша ученица наше школе, говориле су о раду и организацији активности у гимназији и одговарале на занимљива питања наших осмака.Увек се радујемо гостима, а овога пута смо имали посебно задовољство.
Школска слава Свети Сава

У недељу, 26.1.2020. у Центру за културу, наша школа је учествовала на градској Светосавској академији. Ученици 3/3 са учитељицом Маријом Кандић су приказали предивну плесну тачку праћену духовном музиком. У понедељак, 27.1.2020. 8:00 на Светосавској литургији у цркви Светог Петра и Павла ученици првог и другог разреда са својим учитељицама, вероучитељ Стефан Васиљевић, колачари и управа школе учествовали су у освештању славског колача. У 12:00 реализована је светосавска академија под називом „Круну није хтео, није хтео славу, али круна сама дође му на главу...“ у Центру за културу. Академију је припремио тим ученика 2-8. разреда у организацији наставника српског језика и учитеља 2. и 4.разреда. Аутор академије је Маја Лазаревић, наставник српског језика.