Фото галерија

НОВОГОДИШЊА ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА У ВОЉАВЧУ

У периоду од 14. до 18.12.2020. године, ученици ОШ "Рада Миљковић", објекат у Вољавчу, су заједно са учитељицама Горданом Митровић и Мајом Тодосијевић, као и са другарима из предшколског образовања и васпитања, учествовали у Радиној хуманитарној продајној изложби.
НОВОГОДИШЊА ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА У БУКОВЧУ

У периоду од 14. до 18.12.2020. године, ученици ОШ "Рада Миљковић", објекат у Буковчу, су заједно са учитељицом Јеленом Златковић, учествовали у Радиној хуманитарној продајној изложби.
ТОЛЕРАНЦИЈА - МИ ТО МОЖЕМО ЗАЈЕДНО!

Ученици 2/6 и 4/6 са учитељицом Мајом Тодосијевић обележавају Месец толеранције предивним порукама!
ОКТОБАРСКА НАГРАДА - 2020.

На свечаној седници Скупштине Града Јагодине, поводом 17. октобра - Дана ослобођења Јагодине од фашизма, додељене су Октобарске награде најзаслужнијим појединцима и установама. Обележавању 17.октобра присуствовали су овогодишњи добитници награда, одборници, руководство града и представници Амбасаде Русије и Египта. Међу добитницима је и ученик 8/1 разреда, Вељко Милошевић, за изузетно залагање и значајне резултате остварене у раду од првог до осмог разреда.
"ОГЛЕДАЛО ОГЛЕДА"- НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

Једанаеста по реду ноћ посвећена истраживачима у Србији, ове године по много чему је специфична. Ова година натерала нас је да се суочимо са многим изазовима, и показала нам је да ће наука променити свет.  Дружење са науком прсељено је у виртуелни свет.  Ученици 8/4 разреда, Јана Ђорђевић и Богдан Матић, уз подршку наставника географије, Маријане Цветковић и психолога школе, Сашке Стојановић, снимили су експеримент ерупције вулкана. Снимак експеримента учествоваће у наградном конкурсу под називом "Огледало огледа."
ШЕСТАЦИ ПОКЛАЊАЈУ ОСМАЦИМА...

Традиција припремања декорација и оригиналних паноа од стране ученика 6. разреда за мале матуранте, ученике 8. разреда СЕ НАСТАВЉА! Наши креативни шестаци у сарадњи са наставницом ликовне културе, Александром Рацић, су припремили занимљиве и оригиналне одељењске паное за осмаке. У понедељак, 29.6.2020. ће их поставити у дворишту школе. Ученици осмог разреда ће се потписивати - свако на свом, одељењском паноу.
Графит - ГЕНЕРАЦИЈА 05

У петак, 26.6.2020. ученици 8. разреда, у организацији са наставницама ликовне културе - Мирјаном Ивковић и Александром Рацић, на зиданој огради наше школе нацртали су су графит ГЕНЕРАЦИЈА 05. На оригиналан и креативан начин су обележили осам година школовања и дружења у нашој "Ради". Све похвале!
НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ 8. РАЗРЕДА

У петак, 26.6.2020. на свечаној седници Наставничког већа, у присуству родитеља, уручене су награде: *Матеји Милојевићу - Ученик генерације, *Ани Станојловић, Јани Стевановић, Елени Милосављевић, Луки Павловићу - Понос генерације, *Петри Вучићевић, Лазару Милићу, Вуку Обреновићу - Спортиста генерације, *Јани Стевановић и Александру Азировићу - Пријатељ генерације. ЧЕСТИТКЕ НАШИМ УЧЕНИЦИМА!
60 ЈУБИЛАРНИХ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ОШ

9.5.2020. - Дан школе другачији него иначе, али не и мање важан! Испред бисте хероине Народноослободилачке борбе - Раде Миљковић, неколико представника наше школе је положило цвеће и традиционално, у складу са постојећим условима и ситуацијом, обележило Дан наше школе. Казивани су стихови и читан литерарни рад о школи и Ради Миљковић. Током читаве недеље организована је ликовна и литерарна активност ученика. Израђена је збирка литерарних радова, обогаћена ликовним креацијама наших младих уметника. Организована је и наградна изложба ликовних и литерарних радова на теме: "Рада у мом срцу" и "Моја Рада некад и сад".
Стилске вежбе у одељењу 5-4

25.2.2020.године у одељењу 5-4 одржане су стилске вежбе. Ученици су се бавили изрекама на српском и енглеском језику, а на крају часа су решавали Кахут квиз. Час су реализовале Маријана Павловић и Љиљана Ивановић Јованчевић.