Фото галерија

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ 2021.

На Окружном такмичењу у шаху, које је одржано 15.5.2021. у Ресавици, ученик 3/3 разреда Михајло Миладиновић освојио је прво место и пласман на Републичко такмичење.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ 2021.

На Окружном такмичењу из историје, одржаном 15.5.2021. године, ученик 8/2 разреда Илија Мркшић освојио је прво место.
ПРОЈЕКАТ: „МУЛТИВИЗИЈА ЗА ДИГИТАЛНУ НАСТАВУ У ШКОЛАМА СРБИЈЕ“

Ученици 8. разреда су 13. и 14.5.2021. године у пратњи наставника: Марије Алексић, Звездане Петровић, Снежане Васиљевић и Маријане Цветковић, присуствовали презентацији која је део пројекта „МУЛТИВИЗИЈА ЗА ДИГИТАЛНУ НАСТАВУ У ШКОЛАМА СРБИЈЕ“. У току школске 2020/2021. године пројекат се реализује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Циљ пројекта је увођење савремених дидактичких метода, учење кроз забаву, комуникацијa путем слике са што мање речи, што резултира стимулацији критичког размишљања и повезивањем узрочно последичних веза у развоју цивилизације. Пројекат је посвећен изради мултивизија (фиксних или покретних слика са кратким текстовима) пројектованих на великим платнима у замраченом амбијенту и са оригиналном музиком. Типична мултимедијална презентација се реализује на 3 до 5 екрана који се могу користити и као један велики екран, не увек истоветан и континуиран. Eкрани могу имати различите садржаје и функционисати као појединачне пројекције , са предностима перфектне и константне синхронизације. Мултивизије могу бити пројективане и на ЛЦД или плазма екранима уз одговарајућу редукцију простора, али и на равним белим зидовима у отвореном и затвореном простору. Такође, могу се снимити у приказивати корисницима путем интернета тј. он лине. Тематски су подењене у три дела и то: - ВАСИОНА - ПЛАНЕТЕ, ГАЛАKСИЈЕ, СВЕМИР (Препоручује се у настави физике, хемије, математике, географије. Мултивизија пројектована на три екрана) - 500 ГОДИНА ОТKРИЋА, ПРОНАЛАЗАKА, ИДЕЈА - НАУKА И ЊЕН УТИЦАЈ НА ИСТОРИЈУ, УМЕТНОСТ, ОБИЧАЈЕ (Препоручује се у настави природних и друштвених наука. Мултивизија пројектована на три екрана) - 500 ГОДИНА НА ЗАПАДНОМ БАЛKАНУ (Препоручује се у настави друштвених наука. Мултивизија пројектована на два екрана)
ТРКА „ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“ - 14.5.2021.

Сваке године Црвени крст Јагодина организује манифестацију под називом “Трка за срећније детињство” која има за циљ да окупи што већи број младих који би се у духу игре такмичили и тиме показали важност спорта у нашем граду. У складу са епидемиолошком ситуацијом трка је организована на Градском стадиону Фудбалског клуба Јагодина. Ученици наше школе остварили су следеће резултате: Јована Стојановић 4/3 - 3. место Лука Добросављевић 8/3 - 2. место Ивона Павловић 8/3 - 3. место Анастасија Миладиновић 5/3 - 2. место
ДАН ШКОЛЕ 9.5.2021.

И када радимо у измењеним условима, школа остаје НАШЕ ВОЉЕНО МЕСТО. Нека нам је срећан 61. рођендан!
ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА У "РАДИ", АПРИЛ, 2021.

Васкрс нам куца на врата доносећи срећу, спокој, светлост и наду. То је празник љубави и радости, време кад се заборављају ружне мисли и дела, кад људи пружају једни другима руку помирења... Васкршњу недељу је наша школа обележила активно и креативно, у духу радости и пријатељства. У просторијама објекта на Стрелишту и матичног објекта ОШ "Рада Миљковић", 28 и 29.4.2021. године је реализована Васкршња изложба у којој су учествовали ученици сва четири објекта школе. Комисија у саставу - Мирјана Ивковић, Виолета Јовичић, Наташа Милосављевић, Стефан Васиљевић и Предраг Димитријевић, имала је тежак посао. Како одабрати најлепша јаја у изложби која одише лепотом и креативношћу? Сви су победници - једногласна је одлука. Најлепша од најлепших јаја излажу се у недељу, на Васкрс, у порти Храма Светих апостола Петра и Павла.
ЏУДО - РЕГИОНАЛНО ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ

На регионалном школском такмичењу у џудоу, нашу школу су представљали и остварили запажене резултате ученици: - трећи разред: Нера Стојковић, 2. место; Михајло Миладиновић, 3. место - четврти разред: Илија Дашић и Ђорђе Танасковић, 3. место - пети разред: Анастасија Миладиновић, 1. место
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ 2021.

У суботу 24. априла у ОШ "Бошко Ђуричић" одржано је Општинско такмичење из српског језика и језичке културе. Петоро наших ученика 8.разреда је учествовало на општинском такмичењу из српског језика и језичке културе и остварило запажене резултате. Освојена три трећа места: Јана Манчић, Вељко Милошевић и Миљана Михајловић. Све похвале за ученике и наставницу Ђурђу! Видимо се на окружном такмичењу које ће бити реализовано у нашој школи.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ 2021.

У недељу, 25. 4. 2021. у ОШ „Момчило Поповић Озрен“ у Параћину одржано је окружно такмичење из математике. Старије разреде наше школе представљали су Вељко Милошевић, ученик 8. разреда, који је освојио похвалу и Таша Ћурић, ученица 5. разреда, која је освојила 1. место. Наставници Снежана Марковић и Биљана Вујучић.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ - КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА 2021.

Окружно такмичење - КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА одржано је у недељу 25. априла. Ученици наше школе остварили су следеће резултате: 1. МЕСТО – ВЕЉКО МИЛОШЕВИЋ 8/1 2. МЕСТО – ИЛИЈА МРКШИЋ 8/2 3. МЕСТО – ЈАНА ЂОРЂЕВИЋ 8/4 И 3. МЕСТО - ЛАЗАР АЛЕКСИЋ 8/2. Пласман на Републичко такмичење имају: ВЕЉКО МИЛОШЕВИЋ 8/1, ИЛИЈА МРКШИЋ 8/2 и ЈАНА ЂОРЂЕВИЋ 8/4. Похвале ученицима и наставници Ђурђи Стаменић.