Фото галерија

"Дан здраве хране" комбинована одељења у објекту у Буковчу

Захваљујући одличној дугогодишњој сарадњи са родитељима, ученици сва четири разреда комбинованих одељења у Буковчу обележили су "Дан здраве хране". Својом креативношћу и надахнућем купили су наше осмехе, а на крају смо се и почастили укусним воћним салатама које су спремили родитељи. Реализатори: учитељице Кристина Петровић и Јелена Златковић
Дечја недеља-4.разред

10.1октобра и 11.октобра 2019.године у сарадњи са градском библиотеком "Радислав Никчевић",а у оквиру Дечје недеље реализована је радионица на којој су ученици правили наруквице пријатељства.Поновили смо Конвенцију о правима детета,вођен је разговор о дечјим правима али и обавезама.Причали смо о пријатељству,упућивали једни другима лепе речи и размењивали наруквице направљене са пуно пажње и љубави.
Дечја недеља-фер плеј такмичење,1. и 5.разред

У оквиру одржавања "Дечје недеље", ученици првог разреда учествовали су у "Играма без граница" - фер плеј такмичење. Организатори игара били су одељенске старешине првог разреда, разредне старешине петог разреда и ученици петог разреда. Такмичење је подељено у 6 игара: 3 игре равнотеже - ношење пинг-понг лоптице у кашици, ношење књиге на глави и ношење платоа са чашама, полигон, бацање лоптице у корпу и игра сарадње - двоје ученика носе балон заједно. Игре су одржане у позитивној и другарској атмосфери, уз много смеха и бодрења!
Дечја недеља у објекту ОШ "Рада Миљковић" у Буковчу

"Да право свако-дете ужива лако" Дечја недеља у издвојеним одељењима у Буковчу,уцитељице: Кристина Петровић и Јелена Златковић.
Дечја недеља "Да право свако дете ужива лако" ВТ и ОВ 5.разреда

Поводом обележавања Дечје недеље чији мото гласи "Да право свако дете ужива лако" , ученици 5.разреда у сарадњи са ВТ тимом наше "Раде" , акцијом "Дарујемо љубав" своје другове подсетили су на 30 година од потписивања Конвенције дечијих права, а то подразумева да имају свест о својим правима, али и о обавезама такође.
Дечја недеља у објекту "ОШ"Рада Миљковић" на Стрелишту,9.октобар 2019.године

Поводом Дечје недеље 9.10.2019.додине на Стрелишту је одржан фер плеј турнир са родитељима и ученицима трећег разреда.Све одељенске заједнице трећег разреда су се окупиле и учествовале у играма на полигонима.Ученицима и родитељима је било забавно што су заједно савладавали препреке, а циљ ове активности је игра и забава.Велико хвала свим родитељима,колегама и ученицима који су допринели да овај турнир буде успешан.
Фер плеј турнир у игри "Не љути се човече" Ученички парламент

Поводом Дечје недеље Ученички парламент је организовао фер плеј турнир у игри „Не љути се човече“ Ова активност спреоведена је у сарадњи са Продуженим боравком матичног објекта.Свака група за такмичење састојала се од четири играча:једног ученика млађих разреда из продуженог боравка,једног наставника или радника помоћног особља и два ученика старијих разреда. Након групног такмичења, уследило је полуфинале и такмичење у паровима, док су у финалу играла два најуспешнија такмичара.Прво место на турниру освојио је ученик Продуженог боравка Димитрије Ђекић,а друго место Александра Маслар који су награђени пригодним поклонима и дипломама.Ученици и запослени провели су пријатне тренутке у надметању, фер игри, али и дружењу.
Конкурс за лого Ученичког парламента

Ученици од 5. до 8.разреда обавештени су о пропозицијама конкурса за лого Ученичког парламента.Ученици су своје цртеже предавали под шифром координатору Ученичког парламента,а затим је председник Ученичког парламента Миа Обреновић спровела гласање за цртеже под шифрама.Након сабирања гласова, координатор Ученичког парламента је дешифровала цртеже са највише освојених гласова, тако да је за лого Ученичког парламента изабран цртеж ученице 7.разреда Софије Огњановић,друго место је освојио ученик осмог разреда Матеја Милојевић а треће место ученица 6.разреда Дуња Станковић.Председник Ученичког парламента Миа Обреновић је уручила скромне награде и дипломе овим ученицима.
Светски дан срца 30.септембар 2019.године Ученички парламент

Ученици Ученичког парламента одазвали су се позиву Црвеног крста у Јагодини да присуствују предавању поводом Светског дана срца.Ученици су од лекара Здравственог центра чули савете везане за исхрану и неговање здравих навика као начина превенције болести срца које ће пренети вршњацима на часу одељенске заједнице.
Дечја недеља 1-1,1-2,1-3,3-1 и 3-2, 7.октобар 2019.године

У оквиру обележавања "Дечје недеље" 7.10.2019. године, одељенске заједнице 1-1, 1-2, 1-3, 3-1 и 3-2 организовале су заједничку активност. Водећи се овогодишњом темом "Да право свако - дете ужива лако" и јубилејом који обележава 30 година од доношења Конвенције о правима детета, ученици првог и трећег разреда дружили су се и заједно цртали дечја права у школском дворишту. У оквиру Часа одељенског старешине, ученици су цртежима стварали свој "Буквар дечјих права". Ученици трећег разреда су као поклон за ђаке прваке, припремили заставице са дечјим правима. У позитивној и пријатељској атмосфери, обележен је почетак "Дечје недеље"!