Фото галерија

Европска ноћ истраживача-септембар 2019.

У организацији Стручног већа природних наука 32 ученика наше школе посетили су манифестацију "Европска ноћ истраживача" која је организована у просторијама Гимназије "Светозар Марковић" Ученици су посматрали огледе,а затим били подршка екипи ученица осмог разреда: Ани Станојловић,Елени Милосављевић и Мињи Стошић које су учествовале у квизу и освојиле 3.место.
Пројекат "Од детета до научника који мења свет" 14.јун 2019.године

14.јуна 2019.године одржана је завршна активност и евалуација пројекта "Од детета до научника који мења свет". У овом е-twinning пројекту учествовали су ученици од 5.до 8.разреда.Ученици су презентовали своја истраживања,изводили експерименте и учествовали у квизу.
Књижевно вече посвећено Вуку Караџићу,29.мај 2019.године

У организацији стручног већа наставника српског језика одржано је књижевно вече посвећено Вуку Караџићу. Учествовали су ученици старијих разреда, а специјални гост била је Ирена Милосављевић, наша пензионерка,која се бави писањем и осваја награде за своје приче. Ученици су имали прилике да покажу своје знање из народне књижевности такмичећи се у квизу. Ученоци осмог разреда су добили захвалнице за четворогодишње учествовање у приредбама и књижевним вечерима. Носилац активности била је наставница Ђурђа Стаменић.
Угледни час посвећен Ђури Јакшићу,28.мај 2019.године,српски језик и историја

Угледни час посвећен Ђури Јакшићу одржан је данас у одељењу 8/3. Посебна пажња посвећена је Јакшићевом животу у Јагодини, као и његовим револуционарним идејама. Ученица Теодора Пешић направила је филм о животу и раду овог познатог романтичара. Специјални гости били су ученици 4/1 и учитељица Данијела Милић. Они су драматизовали анегдоте из Јакшићевог живота. Час су реализовале Љиљана Ивановић Јованчевић и Марија Алексић.
Сараднички час "Путовања" српски језик и географија,17.5.2019.године

У одељењу 8/3 данас је одржан сараднички час под називом "Путовања" на коме су повезиване теме из српског језика и географије. Ученици су имали прилику да сазнају више о другим земљама и културама,као и да провере своја знања из опште културе. Час су реализовале Ана Богдановић Милосављевић и Љиљана Ивановић Јованчевић.
Угледни час "Да ли бринемо о животној средини" биологија и српски језик,мај 2019.

У одељењима 8/1 и 8/3 одржан је угледни час под називом "Да ли бринемо о животној средини". Две мешовите екипе су дебатовале, а посматрачи су процењивали колико су били успешни у изношењу аргумената у корист тезе коју су заступали. Ученици су показали изузетан труд да буду успешни у дебати. Час је био сараднички, а организовале су га Љиљана Глођовић Пантић,наставник биологије и Љиљана Ивановић Јованчевић, наставник српског језика.
Жива библиотека-10.мај 2019.године,ПО тим

Једна од активности у обележавању Дана школе јесте и "Жива библиотека" у организацији Тима за професионалну орјентацију. Први пут у "Живој библиотеци" гости су нам били ученици јагодинских средњих школа.Ученици седмог и осмог разреда наше школе постваљали су им питања у вези са предметима,завршним испитом,праксом,а средњошколци су се трудили да им дају одговоре који ће им помоћи да одаберу средњу школу према својим интересовањима.Дружење основаца и средњошколаца отворила је и поздравила све присутне координатор за реалне сусрете Снежана Марковић, док је модератор била Весна Тодоровић,руководилац Тима за професионалну орјентацију у нашој школи.
Дан планете Земље, 22.април 2019.године, СВ природних наука

Стручно веће природних наука и ове године обележило је Дан планете Земље.Наставнице географије осмислиле су "Еко триатлон" који је имао за циљ да кроз игру ученике подсети на значај рециклаже алуминијума, пластике и папира. Школа је за најуспешније учеснике обезбедила награде у виду књига које су и свечано уручене.Прво место освојили су Матеја Милић и Лазар Петровић, друго место Војин Јаковљевић и Виктор Миленковић,а треће место Вук Ковачевић и Новак Кљајић.Овај догађај, у коме су уживали и учесници и гледаоци, употпунили су ученици првог разреда који су кредама исцртавали бетон школског дворишта мотивима везаним за нашу планету, и ученици трећег разреда који су правили предмете од рециклираног материјала за шта су такође били награђени креативним рукотворинама ученице осмог разреда Данице Којић.
Изузетни резултати ученика наше школе на такмичењима из српског језика у школској 2018/19.години

Наши ученици су постигли изузетне резултате на такмичењима из српског језика и језичке културе,као и на књижевној олимпијади. Нашу школу на окружном такмичењу из језика представљали су Јован Ристановић,Дуња Станковић и Андријана Арсић (5.разред),Илија Мркшић,Миљана Михајловић,Лазар Алексић,Вељко Милошевић,Јана Манчић,Јана Ђорђевић(6.разред),Даница Михајловић и Давид Миленковић(8.разред),а Андреј Алексић(8.разред) и Јана Стевановић(7.разред) су били на окружном такмичењу из књижевности. Даница Михајловић се пласирала на републичко такмичење.U
Угледни час "Језик као основно средство споразумевања" април,2019.године

Угледни час Језик као основно средство споразумевања одржан је 16.4.2019.у одељењу 8/4. Ученици су били веома активни и заинтересовани за тему. Реализатори часа су Љиљана Ивановић Јованчевић и Марија Алексић.