Фото галерија

Дечја недеља у објекту "ОШ"Рада Миљковић" на Стрелишту,9.октобар 2019.године

Поводом Дечје недеље 9.10.2019.додине на Стрелишту је одржан фер плеј турнир са родитељима и ученицима трећег разреда.Све одељенске заједнице трећег разреда су се окупиле и учествовале у играма на полигонима.Ученицима и родитељима је било забавно што су заједно савладавали препреке, а циљ ове активности је игра и забава.Велико хвала свим родитељима,колегама и ученицима који су допринели да овај турнир буде успешан.
Фер плеј турнир у игри "Не љути се човече" Ученички парламент

Поводом Дечје недеље Ученички парламент је организовао фер плеј турнир у игри „Не љути се човече“ Ова активност спреоведена је у сарадњи са Продуженим боравком матичног објекта.Свака група за такмичење састојала се од четири играча:једног ученика млађих разреда из продуженог боравка,једног наставника или радника помоћног особља и два ученика старијих разреда. Након групног такмичења, уследило је полуфинале и такмичење у паровима, док су у финалу играла два најуспешнија такмичара.Прво место на турниру освојио је ученик Продуженог боравка Димитрије Ђекић,а друго место Александра Маслар који су награђени пригодним поклонима и дипломама.Ученици и запослени провели су пријатне тренутке у надметању, фер игри, али и дружењу.
Конкурс за лого Ученичког парламента

Ученици од 5. до 8.разреда обавештени су о пропозицијама конкурса за лого Ученичког парламента.Ученици су своје цртеже предавали под шифром координатору Ученичког парламента,а затим је председник Ученичког парламента Миа Обреновић спровела гласање за цртеже под шифрама.Након сабирања гласова, координатор Ученичког парламента је дешифровала цртеже са највише освојених гласова, тако да је за лого Ученичког парламента изабран цртеж ученице 7.разреда Софије Огњановић,друго место је освојио ученик осмог разреда Матеја Милојевић а треће место ученица 6.разреда Дуња Станковић.Председник Ученичког парламента Миа Обреновић је уручила скромне награде и дипломе овим ученицима.
Светски дан срца 30.септембар 2019.године Ученички парламент

Ученици Ученичког парламента одазвали су се позиву Црвеног крста у Јагодини да присуствују предавању поводом Светског дана срца.Ученици су од лекара Здравственог центра чули савете везане за исхрану и неговање здравих навика као начина превенције болести срца које ће пренети вршњацима на часу одељенске заједнице.
Дечја недеља 1-1,1-2,1-3,3-1 и 3-2, 7.октобар 2019.године

У оквиру обележавања "Дечје недеље" 7.10.2019. године, одељенске заједнице 1-1, 1-2, 1-3, 3-1 и 3-2 организовале су заједничку активност. Водећи се овогодишњом темом "Да право свако - дете ужива лако" и јубилејом који обележава 30 година од доношења Конвенције о правима детета, ученици првог и трећег разреда дружили су се и заједно цртали дечја права у школском дворишту. У оквиру Часа одељенског старешине, ученици су цртежима стварали свој "Буквар дечјих права". Ученици трећег разреда су као поклон за ђаке прваке, припремили заставице са дечјим правима. У позитивној и пријатељској атмосфери, обележен је почетак "Дечје недеље"!
Европска ноћ истраживача-септембар 2019.

У организацији Стручног већа природних наука 32 ученика наше школе посетили су манифестацију "Европска ноћ истраживача" која је организована у просторијама Гимназије "Светозар Марковић" Ученици су посматрали огледе,а затим били подршка екипи ученица осмог разреда: Ани Станојловић,Елени Милосављевић и Мињи Стошић које су учествовале у квизу и освојиле 3.место.
Пројекат "Од детета до научника који мења свет" 14.јун 2019.године

14.јуна 2019.године одржана је завршна активност и евалуација пројекта "Од детета до научника који мења свет". У овом е-twinning пројекту учествовали су ученици од 5.до 8.разреда.Ученици су презентовали своја истраживања,изводили експерименте и учествовали у квизу.
Књижевно вече посвећено Вуку Караџићу,29.мај 2019.године

У организацији стручног већа наставника српског језика одржано је књижевно вече посвећено Вуку Караџићу. Учествовали су ученици старијих разреда, а специјални гост била је Ирена Милосављевић, наша пензионерка,која се бави писањем и осваја награде за своје приче. Ученици су имали прилике да покажу своје знање из народне књижевности такмичећи се у квизу. Ученоци осмог разреда су добили захвалнице за четворогодишње учествовање у приредбама и књижевним вечерима. Носилац активности била је наставница Ђурђа Стаменић.
Угледни час посвећен Ђури Јакшићу,28.мај 2019.године,српски језик и историја

Угледни час посвећен Ђури Јакшићу одржан је данас у одељењу 8/3. Посебна пажња посвећена је Јакшићевом животу у Јагодини, као и његовим револуционарним идејама. Ученица Теодора Пешић направила је филм о животу и раду овог познатог романтичара. Специјални гости били су ученици 4/1 и учитељица Данијела Милић. Они су драматизовали анегдоте из Јакшићевог живота. Час су реализовале Љиљана Ивановић Јованчевић и Марија Алексић.
Сараднички час "Путовања" српски језик и географија,17.5.2019.године

У одељењу 8/3 данас је одржан сараднички час под називом "Путовања" на коме су повезиване теме из српског језика и географије. Ученици су имали прилику да сазнају више о другим земљама и културама,као и да провере своја знања из опште културе. Час су реализовале Ана Богдановић Милосављевић и Љиљана Ивановић Јованчевић.