Фото галерија

Пролећни фестивал,3.април 2019.године

У "Ради" је одржан пролећни фестивал у организацији одељењских већа 8.и 4.разреда. Четвртаци су се упознали са будућим наставницима,а са друговима из осмог разреда провели су забавно поподне решавајући задатке из предмета који их очекују у петом разреду. Осмаци су се показали као изузетни вршњачки едукатори.
Свечана академија „Где слога влада, ту је и срећа“ поводом Савиндана,СВ наставника српског језика,јануар 2019.

Свечаном академијом „Где слога влада, ту је и срећа“ Основна школа „Рада Миљковић“је у Културном центру Јагодине обележила Савиндан. Генерална проба , коју су испратили ученици млађих разреда, реализована је 25. 1. 2019., а централна приредба одржана је 27.1.2019 са почетком у 12 сати. Академији су присуствовали ученици старијих разреда, њихови наставници, родитељи, пензионери и многобројни пријатељи школе. Носилац академије била је наставница Љиљана Ивановић Јованчевић и Стручно веће наставника српског језика.Поред њих учешће су узела и одељењска већа од првог до четвртог разреда. Тема Академије је Свети Сава и помирење завађене браће. Порука је да где слога влада, ту је и срећа. Главни јунаци поручују и то да срећа за којом људи трагају увек чучи у нама самима. Ова Академија је била специфична јер је припремана у ванредним условима због реновирања матичног објекта. Наставници и учитељи су се сналазили на различите начине како би пробе биле остварене, костими и сценографија завршени, а највећи проблем је био недостатак времена и простора за све планиране активности. Због тога организатори приредбе велику захвалност дугују учесницима програма и њиховим родитељима који су показали велико стрпљење и жељу да све протекне у најбољем реду.
Пројекат "Питагорина заоставштина" ОВ 7.разреда,јануар 2019.године

У понедељак, 28. 1. 2019. ученици 7. разреда су у оквиру наставе математике представљали презентације рађене у оквиру пројекта "Питагорина заоставштина". Подељени у мале групе по сопственом избору седмаци су током три недеље сазнавали чињенице о Питагори, његовим следбеницима и њиховом утицају и доприносу развоју музике, естетике, примени његових изума у свакодневном животу, а затим та сазнања уобличили у презентације од којих су неке биле представљене и на страним језицима који се изучавају у нашој школи, уз несебичну помоћ наставника страних језика, физике, ликовног и музичког.
Сараднички час "Заштићена природна добра Србије" јануар,2019.године

10.јануара 2019.године у одељењу 8-3 одржан је сараднички час "Заштићена природна добра Србије" који су осмислиле наставница биологије Љиљана Глођовић Пантић и наставница географије Ана Богдановић Милосављевић.Ова два предмета су се кроз утврђивање ове наставне јединице тематски повезала и циљ часа било је утврђивање знања о категоријама природних добара.Ученици,подељени у групе су кроз решавање "Откривалица",проналажење националних паркова на немој карти Србије уз дате координате,а затим и одређивање карактеристика добијеног националног парка.На крају часа су ученици решавали "Игру меморије" код које су се иза сакривених поља налазиле фотографије националних паркова Србије и на тај начин су се групе надметале у брзини решавања.Након добијања инструкција за израду домаћег задатка у паровима који се састоји у дешифровању добијеног текста из ове области,ученици су попунили евалуационе листиће чија је анализа показала да већина ученика сматра да лакше усваја знања код часова где се предмети узајамно повезују,да им је час био забаван и да у наредном периоду сматрају да се ова два предмета могу опет повезати,али су дали предлоге да се географија и биологија повежу и са историјом.Час је одржан у присуству педагога Лепомира Јевремовића,учитељице Марије Милетић,а гости су били и ученици Продуженог боравка.
Пројектна настава Одељенских заједница 1-4 и 1-5,октобар и новембар 2018.године

Одељења 1/4 и 1/5 су у оквиру пројектне наставе реализовала током октобра и новембра пројекте: 1. Мени треба здрава храна - продукт ЗДРАВ ЈЕЛОВНИК 2. Јесен - продукт ЈЕСЕЊЕ ДРВО Ученици су активно учествовали у осмишљавању и реализацији свих етапа рада у пројекту. У току рада су међусобно сарађивали, поштовали договорена правила у тиму и веома лако се организовали. Евалуациони листови којима су ученици процењивали активности у току пројекта показују да им се веома допао рад на овим пројектима.
Месец књиге,одељења 1-4 и 1-5

У месецу књиге реализована је посета Народној библиотеци "Радислав Никчевић" у оквиру које су ученици одељења 1-4 и 1-5 обишли библиотеку, учествовали у радионици коју су припремиле библиотекарке и бесплатно учлањени.
Фестивал науке-29.11.2018.године,СВ природних наука

Од 29.11.до 2.12.2018.године у Београду одржава се 12. Фестивал науке.47 ученика наше школе, од шестог до осмог разреда, у пратњи наставница Весне Тодоровић,Драгане Алексић и Ане Милосављевић, посетило је први фестивалски дан. Ученици су посматрали и учествовали у извођењима експеримената из области физике,географије,хемије,биологије,екологије,астрономије,роботике и других.Са демонстраторима Универзитета из Беча, играли су се ферофлуидима,од активиста Црвеног крста Београд научили су како се врше реанимације, повређивали се "лажним посекотинама" гледали како горе руке демонстратора, учествовали у квизовима,лепо се провели и доста тога научили.
Угледни час "Проналажење кључних речи у тексту" 27.11.2018.године,ОВ 8.разреда

27.11.2018. одржан је угледни час Проналажење кључних речи у тексту. Час су реализовале Љиљана Ивановић Јованчевић и Ана Богдановић Милосављевић у одељењу 8/3. На занимљив начин,решавањем загонетки и прављењем промотивних флајера,ученици су се подсетили технике тражења кључних речи у тексту,а уједно су и обновили значајне књижевне ликове и књижевнице.
"ДРУГ ДРУГУ"

Наш први пројекат "ДРУГ ДРУГУ" 1-4 и 1-5
Хуманитарни концерт школе Рада Миљковић,11.јун 2018.године

11.јуна 2018. одржан је први хуманитарни концерт школе '' Рада Миљковић '' у организацији Ђачког парламента и Вршњачког тима за Школу без насиља.Сва средства која су прикупљена уплаћена су на жиро рачун Универзитетске дечје болнице у Тиршовој. Слоган концерта био је '' Деца деци ''.Најпре је у фоаеју Центра за културу одржана балетска представа ученика школе који припадају Регионалном тиму за подршку уметности,науци и образовном туризму,а потом ликовна колонија где су деца правила уметничка дела која су продата.Од 19 сати у сали Центра за културу је настављено песмом и игром. Програм је почео видео поруком познатог глумца Ненада Јездића који је поздравио све ученике школе и подржао хуманитарни рад. Ученици су изводили класичне композиције ,затим етно песме и на крају модерније игре у хип хоп маниру.Специјални гости концерта били су Хор Факултета педагошких наука на челу са диригентом Милицом Станковић,музичка школа ''Владимир Ђорђевић'',Никола Камберовић,млади певач ,а све то уз подршку DC TEAM-а на челу са Жељком Илићем.