Фото галерија

24.9.2022. - РЕГИОНАЛНИ ШАМПИОНАТ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

На Регионалном шампионату Централне Србије, одржаном 24. септембра 2022. , ученик 6/2 разреда, Илија Дашић, освојио је друго место и пласман на Државно првенство Србије. Све похвале!
ПРВИ ПУТ У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици првог разреда данас су први пут посетили школску библиотеку. Том приликом сазнали су на који начин могу да се учлане, истакли су како треба да се брину о књигама које позајме и обећали су да ће што пре научити да читају како би уживали у богатој литератури коју библиотека поседује.
ПОДЈЕДНАКО ВАЖНИ

Чланови драмско-историјске секције су данас започели радионице које су саставни део пројекта ‚‚Подједнако важни” који има за циљ едукацију и сензибилисање младих на теме (не)једнакости и социјалне (не)правде и њиховог оснаживања за деловање у заједници у правцу промоције вредности једнакости и праведности. Биће одрађено 12 радионица које покривају 4 теме: (не)једнак приступ здравству, (не)једнак приступ образовању, родна (не)једнакост и социо-економска (не)једнакост. Данас су ученици са својим наставницама Љиљаном Ивановић Јованчевић и Маријом Алексић кренули „Путем једнакости“ и одлично су се снашли. Уживали су у радионици и кажу да са нестрпљењем чекају следећу.
ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ 2022/23.

Продужени боравак је и ову школску годину започео на један интересантан начин. Деца, којих ове године има још више, су представила себе као космонауте. Идеја је била да им пожелимо срећан пут у овој школској години и да на том путу стекну пуно знања, пријатеља и лепих искустава!
15.9.2022. - ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И ЗАСТАВЕ

Дан српског јединства, слободе и заставе који се обележава 15. септембра, обележен је и у издвојеном одељењу у Вољавчу. Ученици свих разреда су на различите начине и различитим техникама представили обележје наше државе-заставу. Реализатори су учитељице Маја Тодосијевић и Гордана Митровић.
НАШИ ПЕСНИЦИ

На шестом међународном песничком конкурсу књижевног клуба "Миодраг Петровић" из Баточине у конкуренцији 193 аутора из десетак земаља, наше ученице Тара и Искра Радуловић освојиле су похвале. Обе су писале песме на тему породице и породичних вредности. Све похвале за Тару и Искру!
12.9.2022. - ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА

У понедељак, 12.9.2022. године, ученици првог и другог разреда Продуженог боравка Основне школе "Рада Миљковић", у сарадњи са вероучитељем Стефаном Васиљевићем су посетили цркву Светих апостола Петра и Павла, а поводом молитве за срећан и благословен почетак школске године.
10.9.2022. - КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ

У организацији планинарскох клубова из Јагодине и уз подршку локалне самоуправе 10. септембра 2022. године одржана је акција поводом Међународног дана пешачења. И ове године најбројнији од свих учесника били су ученици наше школе од 5-8. разреда са својим наставницима. Пешачење представља један од најздравијих видова рекреације. Одраслим особама се препоручује 30 минута умерене шетње дневно, како би очували и унапредили своје здравље, док је малишанима за правилан раст и развој потребно минимум сат времена дневно. Шетња природом утиче на добро расположење, омогућава да застанете, размислите, удахнете и ослушнете звуке природе, као и да побегнете од градске вреве и низа загађивача који неповољно утичу на опште здравље људи. На једном од одморишта сви учесници имали су обуку пружања прве помоћи, јер се 11. септембра обележава Светски дан прве помоћи. На практичном примеру, после предавања волонтера Црвеног крста, ученици и наставници, као и остали грађани, могли су практично да пробају пружање прве помоћи. Прва помоћ спасава животе и свако од нас може постати херој. Знања из прве помоћи би требало да буду део здравствене културе грађана.
МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИР "АЛЕКСИНАЦ 2022."

На Међународном џудо турниру "Алексинац 2022.", на којем је учествовало 420 такмичара из 55 клубова, ученик 6/2 разреда, Илија Дашић, освојио је 3. место. Поред клубова из Србије, учествовали су клубови из Шведске, Словеније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније. Све похвале!
1.9.2022. - ПРВИ ШКОЛСКИ ДАН

Свечани пријем првака и петака у ОШ "Рада Миљковић" данас је обележен на најлепши начин. Прваци су са својим учитељицама ушли први пут у учионице, док петацима ни краткотрајна киша није сметала да се упознају и у новим одељењима са својим одељењским старешинама реализују први наставни дан. Свим ученицима, наставницима и родитељима желимо срећан и успешан почетак нове школске године!