Фото галерија

Тематски дан "Осташе нам после Вука лепа слова и азбука" одељење 3-6

Тематски дан о Вуку Караџићу под називом "Осташе нам после Вука лепа слова и азбука" одржан је у одељењу 3-6. Ученици су на часовима српског језика, математике, ликовне културе, ЧОС-а и часа слободних активности утврдили знања о нашем великану српског језика.Реализатор је учитељица Маја Тодосијевић.
Пројекат поводом Дана здраве хране-5.разред

Пети разред је завршио пројекат који се бавио правилном исхраном. Ученици су представили продукте рада, истраживања, а забавили су присутне и пригодним драматизацијама. Пројектом су се бавили на часовима српског језика, енглеског,француског, географије,биологије,математике,технике и технологије, као и на часовима биолошке и драмско-историјске секције и часу одељењског старешине.
Посета петака вртићу "Лептирић"

Петаци су посетили вртић "Лептирић" где су увели малишане у чудесни свет музике. Свирали су на разним инструментима и покушали да пренесу своју љубав према музици на малишане.
Пројекат "Заљуби се у књигу"

У оквиру пројекта "Заљуби се у књигу" ученици петог разреда су посетили прваке и разговарали са њима о значају читања. Петаци су припремали разноврсне задатке, експерименте, драматизације.
Угледни час

Угледни час "Митови и бајке" одржан је у одељењу 5/4. То је био сараднички час на коме су ученици показали своје знање из српског језика, историје и енглеског језика. Час су реализовале Марија Алексић, Маријана Павловић и Љиљана Ивановић Јованчевић.
Активности одељења 2-2 у Дечјој недељи,поводом Дана здраве хране и Међународног дана старијих особа,октобар 2019.године

У оквиру Дечје недеље 11.10.2019.године одржан је заједнички час у одељењу 2-2 са ученицима 6-2 и њиховом разредном Весном Стојановић. Старији ученици су рецитовали песме о другарству које су сами написали. Писали су лепе поруке, цртали и дружили се. Ученици 2-2 сa учитељицом Весном Митровић 16.10.2019.године су посетили Средњу школу “Славка Ђурђевић” и слушали два предавања о здравој исхрани. Предавања су била примерена узрасту ученика и на занимљив начин презентована. Ученици су постављали питања и дискутовали. Стекли су нова знања о здравој исхрани и болестима неправилне исхране. Обишли су школу, кабинете и ђачки ресторан у коме су послужени палачинкама. Пуни лепих утисака вратили су се новим обавезама. 30.10.2019.године одељења 2-1,2-2 и 2-3 са својим учитељицама посетила су Геронтолошки центар ( презентација пројекта “Рачунајте на нас”) Ученици су се дружили са корисницима центра, поделили им честитке, представили продукте пројекта, рецитовали и певали песме и играли друштвене игре. Уживали смо у заједничком дружењу.
Међународни дан старијих особа, одељења 4-1 и 4-2

1.октобар обележава се као Међународни дан старијих особа.Тим поводом су ученици 4-1 и 4-2 позвали у госте своје баке и деке на час Одељнске заједнице.Говорили смо о љубави коју нам они пружају и о томе како се треба опходити према старијима.Ученици су питали наше госте све што их је занимало :како се некада живело и како су се деца дружила,какве су биле дечје игре и играчке,како су их родитељи и наставници кажњавали. Разговор је текао у топлој и пријатној атмосфери.Дружење смо наставили у школском дворишту играјући се са нашим гостима скоро заборављених игара(ластиш,кликери,ћораве баке,Коларићу Панићу)
"Здрава храна кроз континенте" сараднички час математика и географија

28.октобра 2019.године одржани су сараднички часови у одељењима 5.разреда под називом "Здрава храна кроз континенте" где су се, поводом Дана здраве хране,поовезали предмети математика и географија.Ученици су унапред подељени у групе добили задатке да истраже и илуструју здраве намирнице које долазе са различитих континената као и да сами припреме задатке из математике везаним за рачунске операције са ценама и мерама истих намирница које долазе са тих континената.Ученици су презентовали своје радове, а колико су усвојена знања, проверено је у квизу у коме су се такмичиле све групе.Сви ученици су били једногласни у томе да им се допао овакав начин повезивања предмета.
Наградни темат "Дете има право на..."

У оквиру обележавања Дечје недеље у нашој школи је одржан наградни темат под називом "Дете има право на...".Наградни темат су радили ученици од петог, до осмог разреда. Најбољи радови прочитани су на Књижевној вечери коју је организовало Стручно веће србиста. Присутна многобројна публика је чула све одабране радове, али су исто тако уживали у богатом програму. Ученици су глумили, рецитовали, свирали, а на крају су сви заједно отпевали песму "У свету постоји једно царство, у њему царује другарство".
Месец старих лица-дружење у Геронтолошком центру

Јуче,24.10.2019.године традиционално је настављено дружење трећака и корисника Геронтолошког центра.Уценици су уз помоћ учитељица Марије Кандић,Марије Милетић и Марине Крстић приредили диван,мини-програм са циљем да се указе на важност улога бака и дека у нашим животима.Стари су то емотивно доживели као и млађи и пожелели да их опет обиђемо.Обострано задовољство је навело ученике и учитељице да обећају наставак дружења и на следећим сусретима.У повратку из Геронтолошког центра ученици су посетили Завичајни музеј.