ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2023/24.

Датум: 25. Septembar 2023 18:29 Категорија: Новости и обавештења


Поводом Дечје недеље која се у целом свету обележава од 2. октобра, одлучили смо да децу, али и њихове родитеље, наставнике, васпитаче, тетке, тече, баке и деке подсетимо на права која деца имају, а која су установиле Уједињене нације.

Знамо да се већина одраслих труди да сва ова права поштује, да знају да и дете има право да мисли и своје мишљење изнесе, али није лоше тога се с времена на време подсетити, а Дечја недеља је, чини нам се, одличан тренутак за то, управо због тога што је и настала да би се очувала и надоградила права која имају најважнија бића на планети – наша деца!
 





Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права је пред вратима, а ове године се одржава под слоганом “Велико срце деце Србије”.

Разговарајмо са децом, али и између себе, шта све можемо да урадимо да унапредимо њихов живот и заједно радимо на томе!

Овде можете преузети Програм Дечије недеље у 2023. години која се одржава под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију.

Све локалне активности које се организују у вртићима, школама, библиотекама, удружењима и сл. можете поделити на друштвеним мрежама користећи #decijanedelja23 .