ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, РАДОСТ ДОНЕСЕ!

Датум: 29. April 2021 22:12 Категорија: Постигнућа

Васкрс нам куца на врата доносећи срећу, спокој, светлост и наду. То је празник љубави и радости, време кад се заборављају ружне мисли и дела, кад људи пружају једни другима руку помирења...
Васкршњу недељу је наша школа обележила активно и  креативно, у духу радости и пријатељства. 

ВАСКРШЊА АКТИВНОСТ У БУКОВЧУ 

Објекат ОШ “Рада Миљковић” издвојеног одељења 2, 3. и 4.разреда у Буковчу, са учитељицом Јеленом Златковић и вероучитељем Стефаном Васиљевићем, дало је допринос очувању нетакнуте сеоске средине израдом цркве од дрвета, а тим поступком допринели су развијању свести код ученика о значају очувања природе. Место звано “Бучина” постало је богатије за цркву, а мештани села, као и деца добили су храм у коме ће моћи да се помоле за здравље и срећу. Претпоставља се, а то предање и каже, да је ту некада била црквица (капелица) која датира насељавањем првих досељеника у Буковчу, још у време пре Првог српског устанка. Тадашњи мештани села, населили су се у “Бучини” због више природних извора, а и због сигурности од најезде Турака. Зато је ово место веома важно и свето свим мештанима села. Свим православним верницима Срећан Ускрс желе ученици са учитељицом Јеленом Златковић и вероучитељем Стефаном Васиљевићем!



ВАСКРШЊА ЧАРОЛИЈА У ВОЉАВЧУ

Ученици одељења млађих разреда у објекту у Вољавчу, заједно са учитељицама Горданом Митровић и Мајом Тодосијевић, представљају нам своју креативну Васкршњу чаролију. Уживајте!
 


А БИЛО ЈЕ И ТАКМИЋЕЊА У КУЦАЊУ ЈАЈИМА...КО ЈЕ ПОБЕДНИК?



ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК МАТИЧНОГ ОБЈЕКТА

Бисери из боравка, заједно са учитељицом Маријом Милетић, и овог пута нам представљају васкршњу чаролију стваралаштва.



ВЕСЕЛА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА
     
      У просторијама објекта на Стрелишту и матичног објекта ОШ "Рада Миљковић", 28 и 29.4.2021. године је реализована Васкршња изложба у којој су учествовали ученици сва четири објекта школе. 
Комисија у саставу - Мирјана Ивковић, Виолета Јовичић, Наташа Милосављевић, Стефан Васиљевић и Предраг Димитријевић, имала је тежак посао. Како одабрати најлепша јаја у изложби која одише лепотом и креативношћу? Сви су победници - једногласна је одлука. 
      Најлепша од најлепших јаја  излажу се у недељу,  на Васкрс, у порти Храма Светих апостола Петра и Павла.
     Директорка школе, Сања Прибаковић, похвалила је све учеснике и изјавила да је овога пута победила воља и жеља да се покаже радост васкршњег стварања. Фотографишући обе изложбе, дала је скроман допринос овом јединственом видео презентацијом.








Желимо вам да предстојеће празничне дане проведете славећи живот, у духовном миру и здрављу. Да празнике проведете срећно са својом породицом и пријатељима и да вам све дане васкршњих празника красе мир и свеопште благостање.