ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2022/2023.

Датум: 04. Oktobar 2022 21:58 Категорија: Новости и обавештења

Да би деца живела у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, у атмосфери пуног поштовања дечијих права, неопходно је да сви друштвени актери раде заједно на подршци породици и родитељству, укључујући алтернативне облике, чиме се обезбеђује достојанствен живот и подстицај породици и деци која у њој одрастају. Стога ће ове године, Дечија недеља бити обележена под слоганом: ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА!?
Током недеље ћемо благовремено објављивати активности наших ученика и наставника.
 

ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ од 3. до 9. октобра 2022. године





ПЛАН АКТИВНОСТИ ЗА ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ - СВИ РАЗРЕДИ



8/2 - ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ
клик на слику!


АКТИВНОСТИ ОДЕЉЕЊА 4/1,4/2 и 4/3 ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ
Ученици четвртог разреда у матичном објекту су били организатори активности поводом Дечије недеље. Организоване су активности баскет шоу и атлетика. Оно што треба похвалити је да су сами ученици организовали активности и дали свој максимум, како би остатак другара уживало у игри. Након завршетка активности организатори су свечано додељивали медаље својим другарима за учешће. Организатори за активност баскет шоу: Страхиња Гетић, Нађа Ћурић и Василија Маровић Организатори за активност атлетика: Тедор Стаменковски, Илија Терзић и Огњен Стојадиновић.


ЖЕЛИМО ДА ПОРАСТЕМО ДО НЕБА - 4/1, 4/2 и 4/3
Ученици четвртог разреда у матичном објекту су и другог дана Дечије недеље узели учешће у активносима. Организоване су активности показивање ката у каратеу, фудбал, одбојка, прескакање ластижа и вијаче и хип хоп. Оно што треба похвалити је да су сами ученици организовали активности и дали свој максимум, како би остатак другара уживало у игри. Након завршетка активности организатори су свечано додељивали дипломе својим другарима за учешће. Организатори за активност показивање ката у каратеу : Огњен Дисић, Јана Мишић и Елена Митић. Организатори за активност прескакање вијаче и ластижа: Нина Недељковић, Анастасија Стевић и Николина Шмигић. Организатори активности хип-хоп: Уна Тодоровић и Дина Војиновић. Организатор за активност одбојка - Јана Степановић. Организатор за активност фудбал - Тодор Величковић.



УЧЕНИЦИ 4. РАЗРЕДА ОБЈЕКТА НА СТРЕЛИШТУ



ДЕЧИЈА НЕДЕЉА - 3/3, 3/4 И ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК, ОБЈЕКАТ НА СТРЕЛИШТУ

клик на слику!


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ - ОДЕЉЕЊЕ 8/3
клик на слику!


ПОСЕТА ВРТИЋУ ЛЕПТИРИЋ 

У оквиру активности поводом Дечје недеље ученици осмог разреда и представници Ђачког парламента посетили су предшколце вртића Лептирић. Са њима су правили честитке и цртали шта детету треба да расте до неба. Уживали су и осмаци и предшколци. Организатори посете били су Маријана Павловић, Љиљана Ивановић Јованчевић, Наташа Арсић и Сања Живић. Захваљујемо се вртићу Лептирић у коме се увек осећамо добродошло!

клик на слику!


ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ВОЉАВЧУ

Дечија недеља под слоганом " Шта детету треба да расте до неба" обележена је Вољавчу. Ученици свих разреда су кроз разноврсне активности и радионице дошли до одговора шта је детету потребно да расте до неба. Реализатори активности су учитељице Маја Тодосијевић и Гордана Митровић.




ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК НА СТРЕЛИШТУ

Ученици продуженог боравка на Стрелишту су низом креативних активности одговорили на питање овогодишњег слогана Дечије недеље.Сви су једногласни  да је одговор-пуно игре, љубави, музике, пријатељства и спорта. Реализатор активности је учитељица Андријана Нешић.



ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У СЕДМОМ РАЗРЕДУ

Поводом Дечије недеље ученици свих одељења седмог разреда су учествовали у акцији прикупљања новца којим су купили сликовнице и однели у вртић "Пчелица". Посетили су и продужени боравак у матичном објекту наше школе. Том приликом су својим млађим другарима поклонили сликовнице и бојанке.
клик на слику!

ШТА ДЕЦИ ТРЕБА ДА ПОРАСТУ ДО НЕБА

Ученици 6. разреда са својим одељенским старешинама су у дечијој недељи са ученицима из продуженог боравака и учитељицом Маријом Милетић организовали и реализовали велики број активности у којима су сви уживали. Научили и подсетили се шта су дечја права и зашто су важна, направили пано са идејама шта деци треба да порасту до неба, кредама у боји осликавали стазу испред школе, опробали се у разноврсним друштвеним и спортским играма.

клик на слику!



ДРАМСКА СЕКЦИЈА 6. РАЗРЕДА И УЧЕНИЦИ 2/2

У оквиру обележавања Дечије недеље, драмска секција 6. разреда са наставницом Ђурђом Стаменић посетила је ученике 2/2. Том приликом ученици су уживали у представи коју су шестаци припремили као и у заједничком дружењу, разговору и ликовном стваралаштву.



ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У БУКОВЧУ
Обележавање дечије недеље са ученицима првог, другог и четвртог разреда школе у Буковчу.
клик на слику!

ИГРА ДЕЦИ ТРЕБА ДА РАСТУ ДО НЕБА

Ученици првог и петог разреда имали су заједничко дружење у дворишту школе и том приликом су старији другари учили млађе како се прескаче вијача, играју кликери, црта и игра школица, прескаче ластеж и обарају чуњеви. Ученици који су са Стрелишта посетили су своје учитељице у пратњи наставнице Весне Стојановић. Овај сунчани дан ће остати упамћен по лепом дружењу и расположењу.

клик на слику!

 

ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА

Ученици првог и другог разреда у матичном објекту су низом активности обележили Дечју недељу. Ученици другог разреда су поклонили заставице са дечјим правима својим млађим другарима, осликавали школско двориште и уживали у заједничкој игри и дружењу.

клик на слику!

 

3/1 и 3/2 - ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Беџеви другарства, дечија права на паноу.
клик на слику!


Ученици старијих разреда су на часу српског писали темат "Шта деци треба да расту до неба". Уживајте у најуспешнијим радовима.



 

ПРОЈЕКАТ "У СВЕТУ АНДРЕСЕНОВИХ БАЈКИ"

Одељења 3/1 и 3/2.
клик на слику!