ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК - 11.5.2020.

Датум: 08. Maj 2020 01:36 Категорија: Новости и обавештења
Поштовани родитељи и ученици 1. и 2. разреда,
Обавештавамо вас да ће продужени боравак у нашој школи почети са радом од 11.5.2020. године са почетком од 7:30.
Потрудили смо се и испоштовали протокол и превентивне мере, неопходне за почетак рада, након укидања ванредног стања.
Добро нам дошли!

С обзиром да мере опрезе, од ширења инфекције,  и даље постоје молимо све родитеље који овим поводом долазе у школу да пажљиво прочитају следећа ПРАВИЛА ПОНАШАЊА:
 
ПРАВИЛА ПОНАШАЊА ЗА РОДИТЕЉЕ
 приликом довођења/одвођења детета из продуженог боравка
 
 
1. Родитељ је дужан да измери температуру детету и себи свакога јутра пре доласка у школу. У случају повишене температуре не доводити дете у школу, остати код куће, обавести школу/наставника  о ситуацији и обавезно се јавити телефоном изабраном лекару. 
 
 
2. Један родитељ (по могућству увек исти)  треба да доведе дете најраније у 7:30  и да дође по њега у простор за прихват деце  до 15:30.
 
3. Родитељ треба да обезбеди посебну флашицу са водом за пиће коју ће дете понети са собом.
  
4. Деца треба да доручкују пре доласка у школу , а родитељ је у обавези да спакује детету ужину или суви оброк (у зависности од дужине времена проведеног у школи и у складу са потребама и навикама детета). 
 
5. Родитељ треба да носи маску која прекрива уста и нос и носи рукавице на рукама.
 
 
6. Дете и родитељ обавезно треба да пређу дезобаријеру за обућу у означеном простору за прихват деце и дезинфикују руке.
 
7. Кад год је то могуће, родитељ не треба да  улази у школу ни приликом довођења ни приликом одвођења детета.  
 
8. Родитељ треба да се минимално задржи у простору означеном за прихват деце поштујући међусобну удаљеност од 2 метра и размени неопходне информације са дежурним запосленим за прихват деце и обавести да ли ће дете сутрадан доћи у школу.
 
               С ПОШТОВАЊЕМ
                УПРАВА ШКОЛЕ
 


ДОПИС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈАПРАВИЛА ПОНАШАЊА ЗА РОДИТЕЉЕПРЕДЛОГ ПРОТОКОЛА БЕЗБЕДНОГ ПРИЈЕМА И РАДА СА ДЕЦОМ У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ ХИГИЈЕНСКО САНИТАРНЕ МЕРЕПРОТОКОЛ   ЧИШЋЕЊА И ДЕЗИНФЕКЦИЈЕ ОБЈЕКАТА ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ И ПОСТУПЦИ У ФУНКЦИЈИ СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ КОВИД-19 ИЗАЗВАНЕ ВИРУСОМ САРС-КОВ-2 СА ЦИЉЕМ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА И БЕЗБЕДНОСТИ  ДЕЦЕ И ЗАПОСЛЕНИХ