Новости и обавештења

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: За упис у први разред довољно је школи доставити основне податке детета

Датум: 28. Mart 2020 10:55 Категорија: Новости и обавештења

Министар просвете науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је да ће за упис деце у први разред бити довољно да родитељи мејлом пошаљу основне информације школама.
 
У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. марта 2013. до 1. марта 2014. године, а упис почиње у среду, 1. априла 2020. године.
 
Потребно је да родитељи пошаљу: име и презиме детета, адресу. Лекарски преглед и тестирања, који су неопходни за упис у школу и формирање одељења, биће померени. Има времена до краја августа, рекао је Шарчевић.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗМЕНИ ПРАВИЛНИКА О КАЛЕНДАРУ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ

Датум: 26. Mart 2020 15:17 Категорија: Новости и обавештења


ПРОЛЕЋНИ РАСПУТ – Услед ванредног стања и и низа мера које се односе на контролу кретања грађана, тренутно је у току онлине настава за ученике основних и средњих школа. Донета још једна промена, а односи се на пролећни распуст који је планиран у периоду од 13. до 20. априла 2020. године, а први радни дан би био уторак 21. април 2020. године.
 
У складу са горе наведеним, планирана промена календара огледа се у следећем:
 
За основне школе: од 13. до 16. априла 2020. (понедељак-четвртак) – настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике;
За средње школе: 15. и 16. априла 2020. (среда и четвртак) – настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике;
За основне и средње школе: од 17. до 20. априла 2020. (петак-понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика;
За основне и средње школе: од 21. априла 2020. (уторак) – наставак похађања наставе на даљину.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБУСТАВИ КОНКУРСА

Датум: 23. Mart 2020 12:05 Категорија: Новости и обавештења

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ – НА ТЕРИТОРИЈИ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ ПРОГЛАШЕНО ЈЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ

Датум: 16. Mart 2020 13:44 Категорија: Новости и обавештења

У недељу, 15. марта на територији целе Србије проглашено је ванредно стање. Од понедељка, 16. марта, школе, вртићи и факултети биће затворени. Дезинфиковаће се сви простори. Школски програм емитоваће се преко телевизијских канала – РТС 3 и РТС Планета.

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 11. Mart 2020 14:38 Категорија: Новости и обавештења

Министарство просвете, науке и технолошког развој упутило данас је обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Републици Србији, а циљу превенције ширења евентуалне инфекције. Министарство је  подсетило школе да се придржавају мера у складу са здравственим препорукама, а на терену су просветна и  санитарна инспекција које надзиру школе у вези са применом мера хигијене.
 
 У допису се наводи да је потребно да школе предузму следеће:


- редовно одржавање школског простора: проветравање учионица, чишћење дворишта и учионица и редовно пражњење корпи за отпатке, користећи рукавице;
- прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа;
- редовно снабдевање сапуном тоалета, учионица и трпезарија;
- подстицање ученика на прање руку;
- препоручити ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама;
- не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду;
- употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;
- планирати часове одељенског старешине у свим разредима посвећене одржавању личне хигијене и непосредног окружења, али и комуникацији која није подложна паници и ширењу непроверених информација;
- препоручити родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;
- планирати активности ученичког парламента које ће подстицати ученике на редовно одржавање личне хигијене и одржавање школског простора;
- поставити препоруке о превентивним активностима на сајт школе;
- у оквиру наставних и ваннаставних активности планирати, у складу са предметном облашћу, васпитно-здравствене теме односно упознавање са путевима вирусних инфекција и информисања.
 
У допису је указано и на то да је потребно да школе заштитите ученике и родитеље од непожељне панике.
 

Прочитај

ТАКМИЧЕЊА У НАШОЈ ШКОЛИ

Датум: 06. Mart 2020 11:37 Категорија: Новости и обавештења

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА У ЗНАЊУ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Наша школа је 22. и 23. фебруара била домаћин Општинског такмичења ученика основних школа у знању страних језика. На такмичењу је учествовало 32 ученика осмог разреда из девет основних школа са територије наше општине. Ученици су у суботу, 22. фебруара радили тест из француског односно немачког језика, а у недељу, 23. фебруара, из енглеског језика. Израда теста трајала је 60 минута. Све је протекло у најбољем реду. Четворо ученика пласирало се на окружно такмичење и додељене су им дипломе.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Наша школа је 1. марта била домаћин Општинског такмичења ученика основних школа из технике и технологије. 

Прочитај

Обука "Развој међупредметних компетенција"

Датум: 20. Februar 2020 14:08 Категорија: Новости и обавештења

Обука "Развој међупредметних компетенција" одржана је у петак 7.2.2020.год. у просторијама матичног објекта ОШ "Рада Миљковић". Ова обука је од јавног значаја - одобрило ју је и финансирало МПНТР. Организатор је Удружење за промоцију, усавршавање и развој образовања "Нови Логос". Водитељи обуке су Валерија Живковић и Марина Остојић. Програм обуке подразумева групу од 30 запослених из 85 ОШ међу којима је била и наша.
 

 


 

Прочитај

Обука ,,Безбедност на интернету и вршњачко насиље''

Датум: 20. Februar 2020 12:55 Категорија: Новости и обавештења

У просторијама наше школе, у четвртак, 6. фебуара 2020. одржана је обука под називом ,,Безбедност на интернету и вршњачко насиље''. Водитељ обуке је био Бобан Лазић, инспектор ОКП ПУ Јагодина. Том приликом  водитељ  нас је упознао са примерима злоупотребе интернета и друштвених мрежа на територији ПУ Јагодина и шире. Нагласио је да постоји велики број случајева где је злоупотреба извршена баш над децом школског узраста. Посаветовао је присутне да скрену пажњу деци и родитељима на родитељским састанцима на ,,интернет предаторе'' који одлично умеју да манипулишу људима. 

 

 
 

 
 

 

Прочитај

ПРОДУЖЕЊЕ РАСПУСТА

Датум: 16. Februar 2020 10:21 Категорија: Новости и обавештења

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Одлуком министра просвете Младена Шарчевића, у консултацији са Институтом за јавно здравље „Батут“ и  Министарством здравља, школски распуст је продужен до петка, 21. фебруара. Први наставни дан у другом полугодишту је понедељак, 24. фебруар. Настава ће се реализовати према следећем распореду: парна смена - пре подне, непарна смена - после подне.

Прочитај

ЗИМСКИ РАСПУСТ

Датум: 06. Februar 2020 01:24 Категорија: Новости и обавештења
Прво полугодиште школске 2019/2020. завршено је у петак, 31.јануара. Зимски распуст почео је 1.фебруара и трајаће до 17.фебруара.

Подела ђачких књижица је у четвртак, 6.фебруара, ученицима непарне смене у 17:00, а ученицима парне смене у 18:00 сати.

Друго полугодиште почеће у уторак, 18. фебруара 2020. године, по следећем распореду:

  • непарна смена пре подне 
  • парна смена после подне 

Школа ће бити отворена свакога радног дана, а допунска, додатна настава и секције  одвијаће се према договору са наставницима.

Свим ученицима и наставницима наше школе, желимо срећан распуст. 

Прочитај