Новости и обавештења

ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ

Датум: 14. Januar 2021 21:01 Категорија: Новости и обавештења


Друго полугодиште школске 2020/2021. почиње у понедељак, 18. 1.2021.
Образовно – васпитни рад ће се одвијати као и почетком школске године, према следећем распореду:

Прочитај

ЗИМСКИ РАСПУСТ И ПРАЗНИЦИ

Датум: 30. Decembar 2020 19:00 Категорија: Новости и обавештењаЗимски распуст је у овој школској години почео раније него иначе, 18.12.2020. године и трајаће до 18. јануара 2021. године. Измењен је календар школске 2020/2021. године, а све из разлога тренутне епидемиолошке ситуације. Свеједно ћемо распуст провести у кругу својих породица, обележавајући и прослављајући празнике. 

Прочитај

ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ ЗАВРШЕНО У ПРАЗНИЧНОМ ДУХУ

Датум: 19. Decembar 2020 10:42 Категорија: Новости и обавештења


Последњу седмицу првог полугодишта обележили смо у празничном духу!
У периоду 14 - 18. децембра у ОШ "Рада Миљковић" реализована је традиционална новогодишња  и божићна "Хуманитарна продајна изложба" украсних предмета и честитки и подела новогодишњих пакетића. У овој активности су учествовали сви ученици млађих разреда заједно са својим учитељима, школски eTwinning тим и тим за предузетништво. Сав новчани приход намењен је за куповину пакетића ученицима наше школе којима је помоћ неопходна.

Прочитај

РАДИНА ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА - ДЕЦЕМБАР, 2020.

Датум: 13. Decembar 2020 11:38 Категорија: Новости и обавештења

 

У периоду 14 - 18. децембра у ОШ "Рада Миљковић" реализоваће се традиционална новогодишња Хуманитарна продајна изложба украсних предмета и честитки и подела новогодишњих пакетића. У овој активности учествују сви ученици млађих разреда заједно са својим учитељима, eTwinning тим и тим за предузетништво. Сав новчани приход намењен је за куповину пакетића ученицима наше школе којима је помоћ неопходна. Хуманитарна изложба је организована и у оквиру међународног eTwinning пројекта Holiday magic – Christmas and New Year wishes у оквиру којег ће наша школа представити хуманост свих учесника на делу, а све у циљу радости и задовољства током заједничког рада и уживању у новогодишњим и божићним чаролијама.

Прочитај

СНИМАЊЕ ЧАСОВА ЗА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ

Датум: 10. Decembar 2020 17:26 Категорија: Новости и обавештењаНаша школа је учествовала у организацији и реализацији снимања часова ( РТС) српског језика, математике, енглеског језика и биологије. Часови ће се емитовати током недеље. Наставници који су припремали и реализовали видео часове су: Ивана Ђорђевић, Марија Кандић, Иван Милојевић, Даница Јегдић Мркшић, Снежана Васиљевић, Љиљана Глођовић Пантић. Подршку су имали од стране РТС-а и великог броја колега наше школе.

Прочитај

ОШ ,,РАДА МИЉКОВИЋ“ ЈЕДНА ОД 32 ШКОЛЕ У РС КОЈА ЈЕ ИЗАБРАНА ЗА УЧЕШЋЕ У МЕЂУНАРОДНОМ ПИЛОТ ИСТРАЖИВАЊУ O ГРАЂАНСКОМ ОБРАЗОВАЊУ ICCS 2022

Датум: 29. Novembar 2020 19:14 Категорија: Новости и обавештењаОШ ,,Рада Миљковић“  у Јагодини једна је од 32 школе у РС која је изабрана да учествује у међународном пилот истраживању o грађанском образовању ICCS 2022 (International Civic and Citizenship Education Study), које се по први пут организује у Републици Србији.
ICCS истраживање организује Међународна асоцијација за евалуацију образовних постигнућа – ИЕА. Реч је о независној међународној организацији која окупља националне истраживачке институције и различите владине агенције.

Прочитај

19.новембар - Светски дан превенције злостављања деце

Датум: 19. Novembar 2020 10:12 Категорија: Новости и обавештења


У Календару здравља 19.новембар је обележен као Међународни дан превенције злостављања и занемаривања деце. Обележава се у целом свету, а са циљем подизања свести јавности на појаву насиља, злостављања и занемаривања деце. У нашој школи, у циљу обележавања овог дана биће постављене презентације и  изложбе на тему превенције насиља над децом. 
 
Тим за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања наше школе нас уводи у ову тему следећим прилогом:Прочитај

Октобарске активности свих разреда наше школе

Датум: 05. Oktobar 2020 19:50 Категорија: Новости и обавештења

     Поводом Међународног дана старих лица, Дечје недеље, Дана здраве хране и Месеца књиге, наша школа је припремила низ активности којима ће обележити октобар - месец важних датума.
     Кроз наставне и ваннаставне активности писаћемо  писма старим лицима, размењиваћемо  рецепте и фотографије здравих оброка, учлањиваћемо се групно у градску библиотеку...
     Овогодишња ”Дечја недеља” у читавој Републици Србији биће обележена од 5. до 11. октобра под слоганом ”Подељена срећа два пута је већа”.

Прочитај

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ

Датум: 28. Avgust 2020 14:15 Категорија: Новости и обавештењаШколска 2020/2021. година почиње у уторак, 1. 9. 2020. године. Ево детаљних обавештења о организацији наставе у нашој школи.

Прочитај

Измене и допуне „Правилника о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање“

Датум: 24. Avgust 2020 21:01 Категорија: Новости и обавештења


Све установе образовања и васпитања су у обавези да 
систематски планирају, реализују и прате активности у циљу унапређивања међусобног уважавања и прихватања различитости, подстицању конструктивне сарадње између свих актера и  сматрамо да ће Вам приручници користити и бити значајна подршка у процесима континуираног планирања и спровођења програма превенције насиља и дискриминације.

Прочитај