ШБН - Школа без насиља

ПРОГРАМ ПРЕВЕНТИВНИХ РАДИОНИЦА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВИХ ШКОЛАОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРЕНЕТА

у ОШ „РАДА МИЉКОВИЋ“ у Јагодини


У уторак,  10 –ог фебруара 2015. на  међународни Дан безбедног интернета, у ОШ „Рада Миљковић“ у Јагодини  организоване су  различите активности .

  • Вршњачки тим петог и шестог разреда  за Школу без насиља је у  циљу  превенције дигиталног насиља и смањење злоупотребе савремених технологија-проучио материјал на сајту http://kliknibezbedno.rs/sr/seksualno-zlostavljanje.1.49.html . Чланови тима су одабрали најважније поруке за своје вршњаке и на одморима делили својим вршњацима цедуљице са објешњењем како се понашати кад се то електронско насиље деси
  • Шестаци са наставицом српског језика Ђурђом Стаменић на часовима кроз групни рад –глумили , певали и цртали вредности за које се залажемо и које промовишемо кроз СМС поруке, поруке на интернету и у свакодневном обраћању
  • Вршњачки тим за Школу без насиља је заједно са млађим ученицима наводио добробити од интернета, кад се „паметно“ користи. У то име заједно су певали „Imagine“ у међусмени.
  • Највише симпатија побрао је подмладак Вршњачког тима: четвртаци едукатори за cyber bulling, ученици Данијеле Милић, чланице тима ШБН! Едукатори су се посебно припремили : осмислили су радионицу , коју су почели асоцијацијом на тему интернет, и представљајући све ситуације које деца треба да препознају као опасност на интернету и да пријаве родитељима, или неком старијем.Гостовали су у свим  одељењима другог и четвртог разреда!  
  • Вршњачки тим за ШБН у шестом и седмом разреду креирао је сценарио за Форум представу на тему :“Крађа идентитета на фејсу“. Форум представа ће бити изведена на сусрету Вршњачких тимова из ШБН школа: „Горан Остојић“ и 13. Октобар“ из Ћуприје на вечери посвећеној дану љубави. ( О којем ће бити више речи у следећем извештају из „Раде“!)
Обележавање Дана безбедног интернета је инспирисао Вршњачки тим и ШБН тим да са активностима које су препоручене за овај дан, наставе током целог месеца, који је иначе већ традиционално у „Ради“ месец љубави! Идеје су да се распише конкурс за нај СМС поруку и конкурс за нај фотку телефоном!
 
         Најсрдачнији поздрав од Вршњачког и ШБН тима из „Раде“ ,
         Валерија Живковић, координаторка тима

Видео везан за овај догађај можете видети испод.

КЛИКНИТЕ ОВДЕ!!!Химна вршњачког тима и ШБН тима школе Рада Миљковић.