Фото галерија

eTwinning пројекат "Дан шарених чарапа" јун,2018.године

У циљу подршке особа са Дауновим синдромом - креиран је eTwinning пројекат "Дан шарених чарапа". Тим поводом је одељење 1-3 добило пошиљку - патка Расту, који путује Европом, носи поздраве и слаткише деци, посећује школе и ученике партнере пројекта. Одељење је посетило Музеј воштаних фигура и Зоо парк у Јагодини. Ширимо љубав, пријатељство и добре вибрације.Расту смо послали у Београд, где ће наставити своју мисију! Видео прилоге можете погледати укуцавањем следећих линкова у претраживач или у секцији eTwinning Рада Миљковић на нашем сајту:https://www.youtube.com/watch?v=ICf3e6ZO7AQ и https://www.youtube.com/watch?v=2eFpmvT3a6s
E twinning повезивање-одељење 1-3,април,2018.године

Поздрав из Европе – Другари из Литваније и Бугарске уживају у нашим порукама пријатељства и васкршњим честиткама од одељења 1/3 и учитељице Сање Прибаковић!Поред фотографија које можете видети, на линку https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Elz-8QO_yNM или у секцији eTwinning на нашем сајту можете погледати видео прилог о овом повезивању. Ово су њихове поруке захвалности: Last week we had a great surprise from Serbia and Sanja's students. We got a big envelope with small cards end hand made eggs for Easter. My children were so happy! Thanks, Sanja! Thanks to all your students! Irena Mitskovska To make such small things needed a big patience. Thank you, Jagodina pupils and teacher Sanja, for the great surprise! Xвала, пријатељи! Violeta Cumak We were really surprised when we got a big envelope from Rada Miljkovic Primary School, Jagodina, Serbia. Dear pupils, I know it was a big efford to create all these small letters for each of us but you made us really happy! All my children brought the letters at home. Nice memories! Thank you Sanja for beeing so creative teacher and such a good partner! Big hugs from Bulgaria! Emilia Paunikova
Признање-беџ Европске академије нашој учитељици Сањи Прибаковић

Сања Прибаковић успешно је завршила курс Online Safety на Европској академији. Уз велику подршку и помоћ Валерије Живковић, Ане Вучељић и Владимира Петровића, актуелна тема о безбедности на интернету је максимално проучена и савладана. Наша школа је још једном доказала да је спремна да подржи сваког ученика у циљу обезбеђења сигурног интернета.
Музичка секција - 24.02.2018.

Дана 24.2.2018. године у оквиру музичке секције, ученицима наше школе предавање о музици и гитари је одржао наставник ниже музичке школе у Јагодини Милош Н.Тошић. Предавање је било занимљиво и оставило је јак утисак на све присутне. Деца су постављала бројна питања на која су добијали одговоре и могли су практично да се упознају са класичном и електричном гитаром.
АКТИВНОСТИ СЕДМАКА 29.12.2017.

Ученици седмог разреда последњи дан пред нову годину започели су радионицом из програма ПО „Пут способности“ испитујући своју меморију, слух, мирис, брзину, чуло додира. У госте им је дошла бивша ученица Наталија Вендер, професор јапанског језика, која им је приближила културу Јапана и учила како да праве јапанске колаче. Након радионице сви смо присуствовали концерту и рецитовању стихова који су приредили наши учеици: Марија Недељковић-водитељ, Теа Шкријељ, Давид Миленковић, Јован Милосављевић, Василије Милосављевић и Андреј Алексић – гитаре; Петар Милетић – виолина; Лика Гајић – клавијатуре; Милица Милошевић, Даница Којић, Даница Михајловић, Ива Миладиновић, Ема Ивановић, Невена Стојановић, Јована Милетић и Милица Старовлах – певачи; Милена Стевановић, Уна Павићевић, Стефана Јанковић, Наталија Јовановић, Немања Јевтић, Лазар Јевтић, Александар Штетић, Никола Веселиновић – рецитатори. У госте су нам дошли и родитељи наших ученика који су уживали подједнако као и сви ученици седмог разреда и њихови наставници. На крају програма ученици су добили поклончиће које су упаковале њихове другарице Даница, Ема, Ива, Даница, Јована, Милица, Мина, Мила, Ана.
УА НЕПРАВДА - децембар 2017.

Ученици петог разреда су последњи петак у 2017. години посветили гледању цртаног серијала “Уа неправда!”, коментаришући ситуације из филма и решења истих. Након филма, ученици су присуствовали приредби коју је припремила наставница Ђурђа Стаменић а извели талентовани чланови рецитаторско-драмске секције.
Вршњачки тим за ПО - децембар 2017.

Вршњачки тим за ПО који је састављен од ученика седмог и осмог разреда се састаје једном месечно суботом од 9-12 са својим наставницама Натали Томић и Маријом Алексић.На састанцима ВТ ПО ученици се друже,планирају активности и реализују планирано,израђују хамере и постере,уређују ПО кутак,раде радионицеи припремају се за реалне сусрете.Истражују на интернету занимљиве школе које су у нашем окружењу и припремају се за посете којих ће бити у наредном периоду.
Традиционална размена новогодишњих и божићних честитки-eTwinning,децембар,2017.године

И ове школске године у ОШ „Рада Миљковић“ се наставља традиционална размена новогодишњих и божићних честитки Европе! У оквиру eTwinning портала ученици многобројних еврпоских школа су са великом радошћу слали и добијали празничне честитке. Учитељица Сања Прибаковић је са својим одељењем 1/3 размењивала честитке, слаткише, декорације и лепе жеље. Одељење 1/3 и учитељица су разменили честитке и поклоне са неколико партнерских школа и вртића из Србије – Крушевац, Београд, Суботица, Велики Борак, Скобаљ, Сивац… Размена се проширила са партнерима из Словеније, БиХ, Хрватске, Италије, Румуније, Турске, Шпаније, Бугарске, Литваније, Пољске, Грчке, Португалије, Украјине, Молдавије… Рад и сарадња у оквиру многобројних пројеката учитељице Сање на eTwinning порталу постају реалност која у срећи и задовољству уједињује децу Европе! Видео презентацију можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=yjzVjaw0QEE
Новогодишња приредба и продајна изложба у организацији Продуженог боравка на Стрелишту,28.12.2017.године

Традиционална Новогодишња приредба и продајна изложба дечјих радова у организацији Продуженог боравка на Стрелишту,одржана је 28.12.2017. Ученици од 1.до 4.разреда су уз глуму,песму,игру и музику показали свој ведар дух,а у изради украса своју креативност и маштовитост,уз помоћ учитељица Марије Милетић,Љиљане Пантић и Лепосаве Младеновић. Захваљујемо се свим родитељима,бакама,декама који су нам пружили подршку у овој активности!
OŠ „Rada Miljković“ u projektu mobilnosti : „U korak sa interesovanjima učenika“ - decembar 2017

U periodu od 04.-10. decembra 2017. predstavnici škole OŠ „Rada Miljković“ iz Jagodine, su boravili u OŠ „Litija“ ,u gradiću Litija na reci Savi, u Sloveniji. Saradnja škola je uspostavljena u okviru projekta mobilnosti Erasmus +, fondacije Tempus. Naime, naša škola je želela da unapredi kvaitet nastave i vannastavnih aktivnosti i kreirala projekat „U korak sa interesovanjima učenika“ koji je na Konkursu Erasmus + i odobren. OŠ „Litija“ iz Slovenije smo upoznali kroz e -Twinning portal i saradnju u zajedničkim projektima. U njoj smo odmah prepoznali idealno mesto za unapređenje kapaciteta naše škole za kreiranje što raznovrsnijih vannastavnih aktivnosti u susret interesovanjima i potrebama učenika. Takođe za podizanje kvaliteta nastave uz primenu inovativnih tehnologija. Naše kolege iz Slovenije su najsrdačnije prihvatile poziv i saradnju sa nama, na čelu sa direktorom škole Peterom Strle i bibliotekarkom Nevenkom Mandelj. Dočekali su nas kao najveće prijatelje i pokazali otvorenost i spremnost da dele svoju praksu sa nama. Nedelju dana provedenih u školi u praćenju nastavnih i vannastavnih aktivnosti , za nas šestoro u delegaciji, donelo je novo iskustvo i nove poglede na školsku praksu. Videli smo školu koja funkcioniše besprekorno od procesa planiranja, realizacije i praćenja rezultata rada i nastavnika i učenika. Naročito bismo pohvalili izuzetnu međusobnu komunikaciju među kolegama, prijateljsku i podržavajuću komunikaciju svakog zaposlenog sa svakim od učenika –na času i van časova. Raznovrsnost vannastavnih aktivnosti nas je očarala- od teatra na više stranih jezika, preko izrade ručnih radova, proučavanja grčke mitologije... i svih sportova (posebno zimskih), pogotovu što su ujedno i izraz interesovanja i hobija samih nastavnika koji i vode aktivnosti. Posebnost ove škole ogleda se i u izvanrednom programu za samopomoć učenicima i mladima sa posebnim potrebama. Te tako škola ima i senzornu sobu, đakuzi kadu i specijalne prostorije-mini fiskulturnu salu za fizičko vežbanje. U školi su uz nastavnike zaposleni za stalno ili privremeno defektolozi, logopedi.... U školskom dvorištu je igralište sa spravama za zabavu i igru, kao i oformljeni baseni u kojima učenici gaje povrće i voće.... Školska zgrada je nova- iz 2014-te, sa unutrašnjim zidovima od stakla i kancelarija i učionica, sa ogromnom holom u središtu zgrade- koji je svakodnevna trpezarija u kojoj učenici ručaju zajedno sa svojim nastavnicima, a koji se o važnim datumima pretvara u pozornicu sa fleksibilnim tribinama! Na svakom koraku podrška učenicima, ljubav i negovanje ..... Neko je iz tima rekao: „Ovo je škola iz moga sna- upravo onakva kakvom sam zamišljala da škola treba da bude, kako bi bila detetu zaista druga kuća!“ Verujte na reč! Boban Marović, direktor, OŠ „Rada Miljković“, Jagodina