БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ УЧЕНИКА НА ПРВОМ МЕСТУ

Датум: 01. Februar 2021 09:28 Категорија: Новости и обавештења



    Проблематика насиља у школи, превентивних и интервентних активности, дигиталног насиља - новог непријатеља... честе су теме у нашем друштву и завређују пажњу.
    Током првог полугодишта школске 2020/2021. за лист  "Поморавски гласник" (бројeви 33 и 34), наша школа је изнела виђење ове веома значајне проблематике, истицањем корисних савета и закључака, на основу искуства током протеклих година. 

     Услед спречености координатора Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, Драгане Јовановић – психолога школе, интервју су дали представници Тима: Сања Прибаковић - директор школе, Сашка Стојановић - психолог школе, Драгана Божовић - педагог школе, Маја Јовановић - педагошки асистент и наставник разредне наставе Тања Панов.
     Од датих изјава, новинарка Јелена Митровић, написала је два чланка: ,,Закон је добар, само га треба примењивати“  и  ,,Дигитално насиље је нови  непријатељ“.

     Оба чланка можете прочитати испод овoг текста.









У жељи да наши ученици буду безбедни и сигурни у школи, да насиље сведемо на најмању могућу меру - истичемо ове корисне презентације.















СТРАНИЦА "СТОП НАСИЉУ" НА НАШЕМ САЈТУ - КЛИК НА СЛИКУ