КРЕАТИВНО ДРУЖЕЊЕ ПРЕДШКОЛАЦА И ПРВАКА

Датум: 18. Jun 2021 22:37 Категорија: Новости и обавештења

Поласком у школу,  дете се прилагођава на ново,  другачије окружење, усваја нова правила и начине понашања, остварује више контаката са децом и одраслим особама. Прелазак у школу захтева од детета већу самосталност, одговорност и сналажљивост у различитим ситуацијама са којима се сусреће. Суочава се са различитим очекивањима од старане учитеља,  другара,  али и родитеља. Све то ствара притисак на дете које је навикло на познато и мирно окружење у коме се осећа сигурно и слободно да ужива у игри и дружењу са својим вршњацима.
Како би дете на што "безболнији" начин прихватило изазове са којима се суочава поласком у први разред, неопходно је створити услове да се дете пре поласка у школу упозна са свим новинама које га очекују. Како бисмо олакшали процес транзиције стручна служба школе и продужени боравак су орагнизовали активности како би  деца  упознала  школски простор и свог будућег учитеља. Сматрамо да јеважно  да дете добије одговоре на сва питања и недоумице које га муче и да се ослободи свих евентуалних стрепњи и страхова које има везано за школу. Најбоље одговоре на сва постављена питања будућим првацима могу дати управо њихови другари, прваци.
Креативно дружење предшколаца и првака организовано је 18.  јуна у објекту на Стрелишту. Предшколци су у пратњи васпитача посетили нашу школу, кроз обилазак учионица и објеката. Будућим првацима су представљен е активности наше школе и организовано дружење са учленицима који похађају Продужени боравак. Реализоване су заједничке креативне активности кроз које су се ученици упознавали са школским окружењем у циљу припреме будућих првака за почетак школовања. Будући прваци су се кроз унапред осмишљене активности упознавали са учитељима и ученицима наше школе.  Дружење је протекло на обостарно задовољство.  У прилогу се упознајте са делом дружења које нама пуно значи.